Porin Palveluliikelaitoksen johtokunta, kokous 24.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 32 Toiminnan kehittäminen / Kannustuspalkinto

PRIDno-2023-1631

Valmistelija

  • Jani Sundell, johtaja, jani.sundell@pori.fi

Perustelut

Palveluliikelaitos on aloittanut vuonna 2017 menettelyn, jossa vuosittain palkitaan yksi liikelaitoksen toimintayksikkö, joka on omalla toiminnallaan ja asenteellaan osoittanut esimerkillistä osallistumista ja sitoutumista työhönsä liikelaitoksen toiminnan kehittämiseksi. Kannustuspalkinnon kriteerinä on erityisesti kehittämistyön vaikuttavuus ja siirrettävyys joko muihin toimintayksiköihin tai organisaatioihin.

Johtokunnan myöntämät kannustuspalkinnot:

Vuosi 2017 - Cygnaeuksen ruokapalvelukeskuksen sydänmerkki- aterioiden kehittämistyö

Vuosi 2018 - Länsi-Porin koulun keittiön sitoutuminen ja vastuun ottaminen hävikkiruoan punnituskokeilussa

Vuosi 2019 - Porin uimahallien hygienia –osaamisen lisääminen

Vuosi 2020 - Ravintokeskuksen keittiön omavalvonnan siirtyminen sähköiseen järjestelmään

Vuosi 2021 - Aromi 14 käyttöönoton pilotointi Noormarkun palvelualueen keittiöissä

Vuosi 2022 - Pintahygienia -mittausten kehittäminen korkean hygienian kohteissa

 

Vuosi 2022 oli etenkin hyvinvointialueuudistuksesta johtuen erityisen haastava ja edellytti täten merkittäviä kehitystoimia useilla eri toimintasektoreilla. Palveluliikelaitoksen johtoryhmä on edellämainitusta syystä päätynyt esittämään kannustuspalkinnon jakamista kahdelle eri kehittämistoimelle.

Kaupungintalon keittiö

Vuoden 2022 vetovastuu Porin kaupungintalon keittiön toiminnasta siirtyi Palveluliikelaitokselle. Keittiön toiminta poikkeaa merkittävästi Palveluliikelaitoksen muusta keittiötoiminnasta ja keittiötoiminnan aloittaminen edellytti siihen osallistuvilta henkilöiltä merkittävissä määrin uuden oppimista sekä uusien toimintamallien kehittämistä. Henkilöstön kehittämistoimien avulla keittiön toiminta on kyetty järjestämään keskeytyksettä sekä laadukkaasti.

Tiimimuutokset

Hyvinvointialueuudistus edellytti Palveluliikelaitoksen toiminnan eriyttämistä sote ja peruskaupungin toimintoihin ja sitä kautta palveluesimiesten johtamien tiimien muuttamista, joko sote tai peruskaupungin toiminnoista vastaaviksi tiimeiksi. Esihenkilöiden johtamien tiimien kohteet sekä henkilöstö vaihtuivat nopealla aikataululla keväällä 2022 ja tämä edellytti esihenkilöiltä useita tiimikohtaisia operatiiviseen toimintaan liittyviä arjen kehittämistoimia. Esihenkilöt jalkauttivat uusien tiimiensä toiminnan vuoden 20222 aikana operatiivisista sekä henkilöstönäkökulmista tarkasteltuna esimerkillisesti.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jani Sundell, johtaja, jani.sundell@pori.fi

Johtokunta päättää myöntää vuoden 2023 kehittämistyöhön osallistuneille henkilöille kannustuspalkinnon, jonka suuruus on yhteensä 600,00 €. Kannustuspalkinto käytetään kehittämistyöhön osallistuneiden kesken yhteisesti päättämällä tavalla tyky-toimintaan.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.