Porin Palveluliikelaitoksen johtokunta, kokous 14.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 66 Porin Palveluliikelaitos, käyttösuunnitelma ja hankesuunnitelma vuodelle 2024

PRIDno-2023-4437

Valmistelija

  • Niina Heino, niina.heino@pori.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden 2024 talousarvion ja vuosien 2025-2026 taloussuunnitelman kokouksessaan 11.12.2022. Johtokunnan on otettava huomioon valtuuston tekemät muutokset liikelaitoksen budjetin sitoviin eriin ennen sen lopullista hyväksymistä. Kunkin valtuustoon nähden sitovan erän tulee olla valtuuston hyväksymän talousarvion mukainen. Palveluliikelaitoksen tuloslaskelmaosan sitova erä on korvaus peruspääomasta kaupungille 441 180 € sekä investointiosan sitovana eränä investointimenot 390 000 €. Liikelaitoksen talousarvion hyväksymisen takarajasta säädetään kuntalaissa. Johtokunnan on päätettävä liikelaitoksen seuraavan vuoden talousarviosta viimeistään vuoden loppuun mennessä. Kaupunginhallitus vahvistaa talousarvion täytäntöönpano-ohjeet kokouksessaan 15.1.2024.

Käyttösuunnitelmat tulee esittää tileittäin toimintayksikkötasolla. Liikelaitosten tulee esittää johtokunnalle koko taloussuunnitelmakausi mukaan lukien suunnitelmavuodet. Johtokunnan hyväksymään alkuperäiseen talousarvioehdotukseen on tehty työnantajan sivukulujen tarkistukset, joiden vaikutus on 143 t€. Suunnitteluvuosille 2025-2026 on huomioitu yleinen 3 %:n kustannuskehitys.

Tilikauden aikana voi ilmetä tarvetta tehdä käyttösuunnitelmaan muutoksia tilien ja kustannuspaikkojen välillä. Tämän vuoksi esitetään, että Palveluliikelaitoksen johtaja voi tarvittaessa päättää näistä muutoksista.

Hankesuunnitelmat esitetään mahdollisimman tarkasti, mutta kuitenkin sillä tasolla kuin se on kunkin projektin tai hyödykkeen hankinnan osalta tarkoituksenmukaista. Investointimäärärahoja tullaan tarvittaessa siirtämään käyttötalouden puolelle hallinto- ja talousjohtajan päätöksellä.​​​

Palveluliikelaitoksen käyttö- ja hankesuunnitelmat vuodelle 2024 esityslistan liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jani Sundell, johtaja, jani.sundell@pori.fi

Johtokunta päättää hyväksyä Palveluliikelaitoksen vuoden 2024 talousarvion käyttösuunnitelman ja hankesuunnitelman sekä valtuuttaa Palveluliikelaitoksen johtajan tekemään Palveluliikelaitoksen käyttösuunnitelmaan muutokset, mikäli niitä on tarve tehdä tilikauden aikana.

Päätös

Johtokunta päätti hyväksyä Palveluliikelaitoksen vuoden 2024 talousarvion käyttösuunnitelman ja hankesuunnitelman sekä valtuuttaa Palveluliikelaitoksen johtajan tekemään Palveluliikelaitoksen käyttösuunnitelmaan muutokset, mikäli niitä on tarve tehdä tilikauden aikana.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Porin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä. 

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti päätöksen tehneelle toimielimelle tai viranhaltijapäätöksen osalta toimielimelle, jonka alaisuudessa viranhaltija toimii.

Kirjaamon yhteystiedot:
Postiosoite:                PL 121, 28101 Pori
Käyntiosoite:              Porin yhteinen palvelupiste, Yrjönkatu 6
Sähköpostiosoite:      kirjaamo@pori.fi
Faksinumero:            (02) 634 9417
Puhelinnumero:         (02) 621 1100

Palvelupisteen aukioloajat
maanantai                 10 - 16
tiistai-torstai                8 - 16
perjantai                     8 - 15


Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:
•    päätös, johon haetaan oikaisua
•    miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
•    millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. 

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Porin kaupungin kirjaamosta.

Pöytäkirja on viety nähtäväksi yleiseen tietoverkkoon toimielimen päättämän aikataulun mukaisesti.

Asianosaiselle lähetettyyn pöytäkirjaotteeseen oikaisuvaatimusohjeineen on merkitty lähettämispäivä sekä pöytäkirjan nähtävilläolopäivä.