Tarkastuslautakunta, kokous 23.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Vuoden 2024 talousarvion täytäntöönpano

PRIDno-2023-4437

Valmistelija

  • Niko Poskiparta, tarkastusjohtaja, niko.poskiparta@pori.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden 2024 talousarvion ja vuosien 2024-2026 taloussuunnitelman 11.12.2023.  Luottamuselinten tulee vahvistaa käyttösuunnitelmat, hankesuunnitelmat ja valtuustoon nähden sitovat toiminnalliset tavoitteet kokouksissaan viimeistään tammikuun 2024 aikana. Luottamuselinten käsittelyssä käyttösuunnitelmat esitetään yksikkötasolla tileittäin.

Tarkastustoimen talousarviolla katetaan ulkoiseen tarkastukseen ja valvontaan kuuluvat tarkastuslautakunnan arviointityön ja lakisääteisen tilintarkastuksen sekä kaupunginhallituksen alaisuudessa toimivan sisäisen tarkastuksen tehtävät. Hyväksytyn talousarvion mukaisesti tarkastustoimen toimintakate on -567 490,48 euroa, joka on valtuustoon nähden sitova erä.

Talousarvion täytäntöönpano-ohjeiden mukaisesti toimialojen tulee tässä vaiheessa tarkistaa omat käyttö- ja hankesuunnitelmansa niin, että ne noudattavat kaupunginvaltuuston hyväksymää talousarviota.

Alkuperäisen talousarvioehdotuksen jälkeen tarkastustoimen talousarvioon ei ole tehty määrärahoihin vaikuttavia muutoksia.

Ehdotus

Esittelijä

  • Niko Poskiparta, tarkastusjohtaja, niko.poskiparta@pori.fi

Tarkastuslautakunta päättää vahvistaa vuoden 2024 talousarvion käyttösuunnitelman sekä valtuuttaa tarkastusjohtajan tekemään käyttösuunnitelmaan muutokset, mikäli niitä on tarve tehdä tilikauden aikana.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Talouspalvelut

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.