Sivistyslautakunta, kokous 30.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 3 Sivistyslautakunta, talousarvion käyttösuunnitelma vuodelle 2024

PRIDno-2023-4437

Valmistelija

  • Martti Kujanpää, controller, talousyksikkö, martti.kujanpaa@pori.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden 2024 talousarvion ja vuosien 2024-2026 talousuunnitelman kokouksessaan 11.12.2023. Vahvistettavien käyttösuunnitelmien ja hankesuunnitelmien tulee vastata kaupunginvaltuuston vahvistamaa talousarviota valtuustoon nähden sitovien erien osalta. Luottamuselinten tulee vahvistaa käyttösuunnitelmat, hankesuunnitelmat ja valtuustoon nähden sitovat toiminnalliset tavoitteet kokouksissaan viimeistään tammikuun 2024 aikana. Luottamuselinten käsittelyssä käyttösuunnitelmat esitetään yksikkötasolla tileittäin. Hankesuunnitelmat esitetään sillä tasolla kuin se kunkin projektin tai hyödykkeen hankinnan osalta on tarkoituksenmukaisinta. Asian esittelyssä tulee tuoda esiin merkittävimmät muutokset, joita käyttösuunnitelmaan ja hankesuunnitelmaan on tehty lautakunnan alkuperäisen talousarvioehdotuksen jälkeen.  

Toiminnallisina tavoitteina vahvistetaan toimenpiteet ja mittarit, jotka on talousarviokirjassa esitetty kaupungin elinvoima ja hyvinvointi -osiossa tai toimialaan kytkeytyvän top11-prosessin kohdassa toiminnalliset tavoitteet. Mikäli top11-prosessin yhteydessä on esitetty taloudellisia tavoitteita, tulee myös nämä tavoitteet vahvistaa. Tavoitteiden vahvistamisen yhteydessä tulee kullekin tavoitteelle osoittaa vastuuhenkilö (nimike ja/tai nimi).

Mikäli toimialoilla tulee tilikauden aikana tarve tehdä muutoksia käyttösuunnitelmiin tai hankesuunnitelmiin, tulee luottamuselinten vahvistaa ne. Luottamuselimen päätöksellä oikeus muutoksiin voidaan antaa myös toimialajohtajalle käyttösuunnitelmien ja hankesuunnitelmien vahvistamisen yhteydessä.

Sivistyslautakunnan alkuperäisen talousarvioehdotuksen jälkeen on talousarvioon lisätty lautakunnan esityksen mukaisesti sivistävän koulutuksen sivutoimisten tuntiopettajien palkkauskustannuksiin 366.756 euroa sekä sairaalakoulun siivouskustannuksiin 30.000 euroa. Lisäksi irtaimen investointien hankesuunnitelmaan on lisätty Pasaasin vuokrapäiväkodin varustamiseen lautakunnan esityksen mukaisesti 30.000 euroa.

Sivistyslautakunnan sitova erä on toimintakate, joka vuonna 2024 on -118.324.954 euroa. Irtaimen investointien hankesuunnitelma on -1.265.000 euroa. Sivistyslautakunnan yksikkötasoiset käyttösuunnitelmat, hankesuunnitelma sekä toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet ovat esityslistan liitteinä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Sivistyslautakunta päättää vahvistaa vuoden 2024 talousarvion käyttösuunnitelmat, hankesuunnitelman sekä toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet sekä valtuuttaa toimialajohtajan tekemään käyttösuunnitelmiin muutokset, mikäli niitä on tarve tehdä tilikauden aikana.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kokouskäsittely

Merkitään, että sivistyslautakunta kuuli controller Martti Kujanpään alustuksen asiasta.

Merkitään, että Henri Välikangas poistui kokouksesta tämän asiakohdan käsittelyn aikana kello 18.02.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.