Sivistyslautakunta, kokous 7.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 196 Seudullisen varhaiskasvatuksen sopimuksen tarkistus

PRIDno-2022-2866

Valmistelija

  • Ritva Välimäki, yksikön päällikkö, varhaiskasvatusyksikkö, ritva.valimaki@pori.fi

Perustelut

Sivistyslautakunta on kokouksessaan 17.11.2020 § 245 hyväksynyt seudullisen varhaiskasvatuksen sopimuksen. Sopimuksen ovat hyväksyneet Eurajoki, Harjavalta, Huittinen, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku ja Ulvila.

Sopimus koskee kunnallisia varhaiskasvatuspalveluita. Varhaiskasvatuspaikkaa haetaan lapsen kotikunnasta. Seudullinen varhaiskasvatuspäätös tehdään enintään toimintavuoden ajaksi (1.8.-31.7.) kerrallaan. Yksittäinen päätös perustuu kuntien väliseen sopimukseen paikan järjestämisestä. Mikään kunta ei ole velvoitettu järjestämään toiselle kunnalle palveluita sopimuksen perusteella.

Hoitopäivän hinnaksi on vuonna 2020 sovittu 60 € /päivä ja alle 3-vuotiaan osalta 105 €/hoitopäivä. Erityisvarhaiskasvatusta tai vuorohoitoa tarvitsevien lapsikohtainen hoitopäivähinta on päätetty tapauskohtaisesti erikseen.

Sopimuksen Hintojen tarkastus -kohdassa on sovittu että hintojen tarkistus tehdään varhaiskasvatusmaksujen indeksitarkistus vuosina.  Varhaiskasvatusmaksuihin tulee indeksitarkastus 1.8.2022 alkaen.

Sopimuskuntien varhaiskasvatuksesta vastaavat viranhaltijat ovat päättäneet kokouksessaan 25.4.2022, että sopimuksen hinnat pidetään 1.8.2022 alkaen edelleen samoina kuin aiemmin.

Ehdotus

Esittelijä

  • Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Sivistyslautakunta merkitsee asian tietoonsa saatetuksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.