Kaupunginvaltuusto, kokous 27.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 47 Perusopetuksen 5. ja 6. luokkien palauttaminen Söörmarkun koululle syksystä 2023 alkaen, valtuustoaloite, valtuutetut Heidi Sakari ja Tiina Stenman (lisäpykälä)

PRIDno-2023-1157

Perustelut

Valtuutetut Heidi Sakari ja Tiina Stenman jättivät valtuuston kokouksessa seuraavan valtuustoaloitteen:

"Valtuustoaloite 27.3.2023 

Perusopetuksen 5. ja 6. luokkien palauttaminen Söörmarkun koululle syksystä 2023 alkaen 

Söörmarkun koulusta siirrettiin 5. ja 6. luokan opetus Noormarkun yhtenäiskouluun vuonna 2017 väliaikaisratkaisuna. Tuolloin koulun tilat eivät riittäneet kaikkien alaluokkien opetukseen. Tällä hetkellä koulun tilat mahdollistavat alaluokkien 1-6 järjestämisen Söörmarkun koulun tiloissa. Nyt kun tilanne on muuttunut ja väliaikaisia tiloja ei enää tarvita, 5. ja 6. luokan opetus on palautettava Söörmarkun koululle syksystä 2023 alkaen.  

Söörmarkun koulu on osaa aktiivista ja toimivaa kyläyhteisöä, jonka elinvoiman edellytyksenä on koulu. Varmistaaksemme, koulun pito- ja vetovoiman tulee meidän tehdä tarvittavat luokkamuutokset välittömästi. Söörmarkkulaisilla lapsilla on oikeus lähikouluunsa ja turvalliseen koulumatkaan, sekä oppimisympäristöön. 

Heidi Sakari ja Tiina Stenman  

Perussuomalaiset 

27.3.2023"

Ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.