§ 10 Sitoutuminen Sarastia Oy:n renkaat ja rengaspalvelut hankintaan

Lataa 

PRIDno-2022-4575

Päätöspäivämäärä

21.10.2022

Päätöksen tekijä

Hankintapäällikkö

Päätöksen peruste

Perusteluina sitoutumisesta Sarastia Oy:n kilpailuttamaan kerta-​astioiden puitesopimukseen ovat:

  • yhteiskilpailutuksella saatavat volyymi ja prosessisäästöt
  • tuotevalikoima ja hinnoittelun hallittavuus
  • sopimuskauden aikainen neuvotteluvoima ja sopimushallinta

Kuvaus

Sarastia Oy:n yhteishankintayksikkö kilpailuttaa ja neuvottelee omistajiensa puolesta puitejärjestelyjä ja hankintasopimuksia sekä vastaa sopimushallinnasta.
Sarastia Oy on kilpailuttanut Renkaat ja rengaspalvelut -puitejärjestelyn,​ jonka sopimuskausi on määräaikainen 15.3.2022 -​14.3.2026. Puitejärjestelyn sisällä tehdyt Tilaajan ja Toimittajan väliset mahdolliset palvelusopimukset (kuten rengashotelli) päättyvät viimeistään 12 kuukauden kuluttua varsinaisen sopimuksen päättymisestä. 

Hankinnan kohteena ovat: erinäiset ajoneuvojen (alle 3 500 kg), raskaan kaluston sekä erilaisten työkoneiden renkaat ja rengaspalvelut. Sopimus sisältää kattavasti erilaiset premium- ja standardiluokan renkaat, raskaan kaluston 24/7 rengasrikkopalvelun sekä kaikki tavanomaiset rengaspalvelut, massavaihtopalvelut, särötarkastukset ja rengashotellin.
Sopimustoimittajana on Suomen Euromaster Oy.

Porin kaupungin hankintapalvelujen kilpailuttama Ajoneuvojen renkaat (tarjouspyyntö HAN20_​PORI 1657/02.08.00/2018) hankintasopimus päättyy 30.11.2022. 
Sopimuksen päättymisen jälkeen on mahdollisuus liittyä Sarastian sopimukseen. Liittymistä on valmisteltu yhdessä Porin kaupungin Teknisen toimialan kanssa ja todettu,​ että Sarastian kilpailuttama sopimus soveltuu hankintapalvelujen YTA:een käyttäjien tarpeisiin hyvin.

Tällä päätöksellä sitoumus tehdään Porin kaupungin osalta ja muille YTA-​kunnille jää mahdollisuus tarvittaessa sitoutua sopimukseen myöhemmin sopimuskaudella.
Porin kaupungin osalta volyymit tässä tuoteryhmässä ovat olleet n. 100 000 € vuodessa,​ mutta tulevat tästä tippumaan vuoden 2023 alusta HVA:lle siirtyvien toimintojen vuoksi. Sitoutuminen tehdään ajalle 1.12.2022 - 14.3.2026. 

 

Päätös

Päätetään,​​ että hankintapalvelut tekee sitoumuksen Porin kaupungin osalta ​Sarastia Oy:n renkaat ja rengaspalvelut -puitejärjestelyyn ja muut seudullisten hankintapalvelujen YTA-kunnat (Eurajoki, Harjavalta, Huittinen, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku ja Ulvila) sitoutuvat myöhemmin tarpeidensa mukaan.

Allekirjoitus

Outi Karinharju, hankintapäällikkö, Konsernipalvelut/ Talous- ja hallintoyksikkö

Organisaatiotieto

Talous- ja hallintoyksikkö