§ 21 Paralympiahopeamitalistin huomioiminen, stipendi

Lataa 

PRIDno-2021-4299

Päätöspäivämäärä

18.11.2021

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

Leo-Pekka Tähti saavutti hopeamitalin 100 metrin T54-luokan pyörätuolikelauksessa Tokion paralympialaisissa 1.9.2021. Tätä ennen Tähti saavutti kesäkuussa 2021 Puolan Bydgoszczissa järjestetyistä EM-kilpailuissa kaksi Euroopan mestaruutta pyörätuolikelauksen T54-luokassa, sekä 100 metrin että 400 metrin matkoilla.

Kaupunginhallitus päivitti kokouksessaan 19.10.2015 (§ 536) urheilijoiden muistamista koskevat ohjeet.  Kaupunginhallituksen hyväksymä ohje menestyneiden porilaisurheilijoiden muistamisesta on ollut voimassa 1.11.2015 alkaen ja sen kohdassa kaksi todetaan::

"2. Kaupungin stipendi tai muu urheilijan muistaminen

Sen lisäksi, että kaupunki muistaa kohdan yksi mukaisesti menestyneitä urheilijoita, voi kaupunginhallitus erityisestä syystä myöntää urheilijalle tai joukkueelle stipendin tai muun palkinnon. Tätä urheilijan muistamistapaa ei määritellä etukäteisohjeilla. Stipendiä tai palkitsemista ei haeta, vaan kaupunginhallitus toimii asiassa harkintansa mukaan. Tullakseen muistetuksi tämän kohdan mukaan, urheilija on varmuudella ollut näkyvästi esillä julkisuudessa. Kaupunginhallituksen tätä kohtaa koskevat muistamiset muodostavat toiminnan linjan. Tärkeintä on muistaa silloin, kun sen aika on. Ja että kaupungin muistaminen eri tapaukset huomioon ottaen koetaan tasapuoliseksi." 

Leo-Pekka Tähden paralympiahopean ja kahden Euroopan mestaruuden kohdalla ohjeen kriteerit täyttyvät julkisuuden ja näkyvyyden osalta selvästi.

Päätös

Päätän, että pyörätuolikelaaja Leo-Pekka Tähdelle myönnetään 10 000 euron suuruinen stipendi Tokion paralympiahopeamitalin ja kahden Euroopan mestaruuden johdosta. Stipendi luovutetaan  erikseen sovittavana ajankohtana ja maksetaan kaupunginhallituksen kustannuspaikalta. 

Allekirjoitus

Aino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja

Organisaatiotieto

Liikunta- ja nuorisoyksikkö