§ 1 Penttilän yksityistien valaistus

Lataa 

PRIDno-2019-606

Päätöspäivämäärä

5.2.2019

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen perustelut

Yksityisteiden valaistuksen rakentamisessa, kunnossapidossa, omistussuhteissa ja energiakustannuksissa noudatetaan teknisen lautakunnan 4.4.2000 hyväksymiä periaatteita. Tekninen toimiala ei rakenna valaistuksia yksityisteille, mutta se voi ottaa yksityisteiden omalla kustannuksellaan rakennuttamia uusia tievalaistuksia korvauksetta omistukseensa ja huolehtia sen jälkeen niiden kunnossa- ja ylläpidosta. Järjestelyn ehtona on, että yksityistielle on perustettu tiekunta, tekninen toimiala on hyväksynyt valaistussuunnitelman ja työ on teetetty teknisen toimialan hyväksymällä urakoitsijalla.

Tiekunta on neuvotellut valaistuksen järjestämisestä ja kustannusjaosta infrajohtamisen kanssa. Penttilän yksityistien tiekunta anoo, että Porin kaupunki maksaa kahden valaisimen ja koko linjan kaapeloinnin kustannukset ja Penttilän yksityistien tiekunta vastaa kolmen valaisimen kustannuksista. Anomus täyttää teknisen lautakunnan ehdot.

Päätös

Päätän, että Penttilän yksityistielle rakennetaan valaistus, jonka kustannukset jaetaan kaupungin ja tiekunnan kesken niin, että Porin kaupunki maksaa kahden valaisimen ja koko linjan kaapeloinnin kustannukset ja Penttilän yksityistien tiekunta vastaa kolmen valaisimen kustannuksista. Valaistus liitetään valmistuttuaan Porin kaupungin katuvalojärjestelmään ja Porin kaupunki ottaa sen ylläpidon hoitoonsa.

Allekirjoitus

Sanna Välimäki, Liikenneinsinööri, Tekninen toimiala, infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö