§ 14 Pysäköintikielto, Itätullinkatu

Lataa 

PRIDno-2019-4590

Päätöspäivämäärä

20.2.2020

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen perustelut

Porin kaupungin silloiselle katu- ja puistosuunnittelulle tehtiin vastaava aloite marraskuussa 2015. Perusteena pysäköinnin rajoittamiselle Itätullinkadun eteläreunassa aloitteessa ilmoitettiin As Oy Orvokinhelmen huoltoliikenteen kulun turvaaminen kiinteistölle ja kiinteistöltä pois. Samassa aloitteessa toivottiin myös Itätullinkadun pohjoisreunan pysäköintikieltoaluetta lyhennettäväksi, jotta kadun reunaan tulisi lisää pysäköintipaikkoja. Katu- ja puistosuunnittelu tutki tällöin aloitteen ja totesi, että kadun pohjoisreunalla oleva pysäköintikielto helpottaa Orvokinhelmen huoltoliikennettä mahdollistamalla kuorma-autojen koukkaamisen kadun toisen reunan kautta. Lisäksi pysäköintikiellon katsottiin myös helpottavan Itätullinkadun ja Vähälinnankadun kulmassa olleen liikekiinteistön pihan huoltoliikennettä.

Infrajohtaminen on katselmoinut tilanteen uuden aloitteen pohjalta talvella 2019-2020. Nykytilanteessa vuonna 2020 Itätullinkadun ja Vähälinnankadun kulmassa oleva liikekiinteistö on tyhjillään, ja infrajohtaminen katsoo, että pysäköintikieltoaluetta kadun pohjoisreunalla voidaan lyhentää. Infrajohtaminen on laatinut periaatekuvan pysäköintikieltomerkin siirrosta.

Päätös

Päätän, että Itätullinkadulle toteutetaan liitteenä olevassa periaatekuvassa esitetty pysäköintikieltomerkin siirto.

Lisäksi As Oy Porin Orvokinhelmi voi omalla kustannuksellaan toteuttaa kadun eteläreunaan, kiinteistönsä pihaliittymässä olevaan porttiin tai aitaan vapaamuotoisen kyltin, jossa pyydetään jättämään porttialue vapaaksi. Yleisenä käytäntönä on, että kaupunki antaa kiinteistön omistajalle tai haltijalle luvan rajoittaa pysäköintiä kadun reunassa pihaliittymän/portin kohdalla sekä noin 1,5 metriä portin molemmin puolin.

Allekirjoitus

Eija Riihimäki, vs. liikenneinsinööri, Tekninen toimiala, Infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö