§ 13 Sustainable Travel Finland -ohjelmaan liittyminen

Lataa 

PRIDno-2020-5536

Päätöspäivämäärä

29.10.2020

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen perustelut

Visit Porin tavoitteena on vastuullisen matkailun kehittäminen ja vetovoimaisuuden lisääminen kestävän matkailun periaatteiden mukaisesti. 

Sustainable Travel of Finland -ohjelmaan liittymisen tavoitteena on edistää Satakunnan aluetta yhtenä vastuullisena matkailualueena. Sustainable Travel Finland -merkin ja sitä tukevan kehittämisohjelman suorittamisen tavoitteena on edistää alueen kestävää matkailua, viestiä yhtenäisemmin alueen kestävän matkailun kohteista, helpottaa matkailijoiden valintoja matkustuspäätöksiä tehtäessä sekä käynnistää ja lisätä kestävän kehityksen mukaista yhteistyötä alueen kuntien sekä muiden alueen julkisten toimijoiden, matkailun alueorganisaatioiden ja yritysten välillä.
Mukana Sustainable Travel of Finland- ohjelmassa yhteistyössä ovat Satakuntaliitto, Visit Rauma, Geopark sekä Satakunnan Ammattikorkeakoulu (SAMK). Sustainable Travel Finland -kehittämisohjelman suorittaminen on jatkumoa jo destinaatiolle haettujen ja saatujen sertifikaattien tueksi; Green Key sekä Blue Flag sertifikaatit.

Sustainable Travel of Finland ei ole uusi sertifiointi, vaan se toimii olemassa olevia sertifikaatteja yhteen kokoavana sateenvarjomerkkinä. Lisäksi ohjelma on kehittämisorientoitunut ja markkinoinnillinen kokonaisuus. 

Päätös

Päätän, että Visit Pori/Porin kaupunki lähtee mukaan Visit Finlandin käynnistämään Sustainable Travel of Finland - kestävän matkailun kehittämisohjelmaan edistääkseen alueen kestävää matkailua.

Allekirjoitus

Lauri Kilkku, toimialajohtaja, Elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Matkailu- ja markkinointiyksikkö