§ 90 Anomus, keskustan uimahalli, lyhyen radan ikäkausimestaruusuintien alueuinnit 29.-31.10.2021, Porin Uimaseura ry

Lataa 

PRIDno-2021-3593

Päätöspäivämäärä

29.10.2021

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, liikunta- ja nuorisoyksikkö

Päätöksen peruste

Porin Uimaseura ry anoo lähettämässään kirjeessä keskustan uimahallin vuokran huojentamista 29.-31.10.2021 järjestettävien lyhyen radan ikäkausimestaruusuintien alueuintien osalta.

"ANOMUS PORIN SIVISTYSTOIMELLE KESKUSTAN UIMAHALLIN HINNOITTELUSTA

Suomen Uimaliitto on myöntänyt Porin Uimaseuralle oikeuden järjestää vuoden 2021 lyhyen radan ikäkausimestaruusuintien Länsi-Suomen aluekilpailut. Kilpailuviikonloppu on lokakuun lopussa 29.-31.10.2021.

Porin Uimaseura anoo keskustan uimahallin hinnoitteluun kohtuullistamista esimerkiksi -50% hinnastosta. Porin kaupungin sivistystoimiala Liikunta- ja nuorisoyksikkö MAKSUT JA VUOKRAT 1.7.2021 alkaen –hinnaston yleisohjeessa todetaan, että mikäli porilainen seura vastaa maaottelutapahtuman, kansallisen tai kansainvälisen liiton myöntämän ja/tai tunnustaman urheilukilpailun tai näitä arvokkaamman kilpailutapahtuman järjestämisestä, on seuralla mahdollisuus saada tilat tapahtuman ajaksi veloituksetta käyttöönsä.

Kyseessä on kansallisen Suomen Uimaliiton myöntämä kilpailutapahtuma, jonka järjestämisoikeuksia haetaan Uimaliitolta. Kilpailut järjestetään seitsemällä paikkakunnalla samanaikaisesti, Länsi-Suomen kilpailut siis Porissa. Kilpailuissa uimareita on ikäluokissa tytöt 11-16 ja pojat 12-17. Alueuinneista 16 lajinsa nopeinta uimaria pääsee IKM-finaaleihin. Tapahtumaan odotetaan saapuvan yli 300 uimaria, esimerkiksi Sokos Hotelli Vaakuna on lähes täynnä.

Porin Uimaseura on haluttu kilpailujen järjestäjä erinomaisten olosuhteiden ansiosta. Keskustan uimahallin ja Kuninkaanhaan koulun muodostama kokonaisuus hakee vertaistaan Suomessa. Kilpailujen järjestämisellä seura pyrkii saamaan tuloja, jotta harjoitusmaksut voidaan pitää järkevinä.

Myönteistä suhtautumista odottaen ja Porin Uimaseuran puolesta

Porissa 13.10.2021

PUS puheenjohtaja"    

Sivistyslautakunnan vahvistaman sivistystoimialan Liikunta- ja nuorisoyksikön Maksut ja vuokrat 1.7.2021 alkaen -hinnaston yleisohjeessa todetaan:

"Mikäli porilainen seura vastaa maaottelutapahtuman, kansallisen tai kansainvälisen lajiliiton myöntämän ja/tai tunnustaman urheilukilpailun tai näitä arvokkaamman kilpailutapahtuman järjestämisestä, on seuralla mahdollisuus saada tilat tapahtuman ajaksi veloituksetta käyttöönsä."

Samassa ohjeessa todetaan myös:

"Oikeudesta tilojen veloituksettomaan käyttöön päätetään tapauskohtaisesti, kilpailutapahtuman taso, osallistujamäärä, yleisömäärä ja lajin erityisominaisuudet (joukkuelajit/yksilölajit) huomioiden. Yksittäisten, aikuisten sarjojen SM-kilpailuiden tai -finaalien kohdalla voidaan erillisestä anomuksesta poiketa hinnaston hinnoittelusta, mikäli kilpailutapahtuma on tason, osallistujamäärän, mahdollisten kansainvälisten osallistujien, yleisömäärän ja lajin erityisominaisuuksien puolesta rinnastettavissa edellä mainittuun maaottelutapahtumaan tai kansainväliseen kilpailuun."

Porin Uimaseura ry järjestää keskustan uimahallissa Uimaliiton myöntämät junioreiden ikäkausiuintien Länsi-Suomen alueen uintikilpailut. Kilpailuihin odotetaan yli 300 osallistujaa Länsi-Suomen alueelta, Pori ja Porin lähialueet mukaan luettuna. Kilpailut ovat alueelliset karsintakilpailut varsinaisiin ikäkausimestaruusfinaaleihin. Keskustan uimahalli on kilpailuista johtuen lauantain ja sunnuntain 30.-31.10.2021 pois yleisöuintikäytöstä.

Päätös

Päätän, että Porin Uimaseura ry:n järjestämän ikäkausimestaruusuintien Länsi-Suomen alueuinnit 29.-31.10.2021 kohdalla noudatetaan sivistyslautakunnan vahvistaman hinnaston mukaista hinnoittelua, sillä kyseessä on alueellinen juniorikilpailu.

Allekirjoitus

Petteri Lahti, yksikön päällikkö, sivistystoimiala, liikunta- ja nuorisoyksikkö

Organisaatiotieto

Liikunta- ja nuorisoyksikkö