Rintamaveteraaniasiain neuvottelukunta, kokous 10.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 23 Tiedoksi merkittävät sekä kokouksessa esille otettavat asiat

Perustelut

  • Palautekeskustelu. Kansallisen veteraanipäivän tilaisuudet 2023. Käydään läpi 27. huhtikuuta Porin Lyseosalissa järjestetyn kansallisen veteraanipäivän juhlan toteutuminen sekä muistomerkeillä suoritetut seppeleenlaskut. Todettiin, että seppeleenlaskut muistomerkeillä ja juhla Lyseosalissa toteutuivat suunnitellusti. Tilaisuudet keräsivät yleisöä ajankohtaan nähden kohtalaisesti, suunnilleen saman verran kuin aiemminkin. Lyseosalin juhlassa oli paikalla sotiemme veteraaneja ja yhteensä juhlaan osallistui noin 100 henkilöä. Juhlan ohjelmaa pidettiin onnistuneena kuten myös tarjoilua koristeluineen. Positiivista palautetta annettiin myös juhlaan osallistuneiden oppilaiden upeille esityksille. Juhlapuheenpitäjä Porin prikaatin komentaja, prikaatikenraali Vesa Valtosta kiitettiin erikseen erittäin informatiivisesta ja hyvin laaditusta puheesta. Myös tapahtumapäivän tiedottamisen todettiin toteutuneen suunnitellusti. Kehittämisehdotuksina vuoden 2024 veteraanipäivän juhlaan liittyen kirjattiin seuraavat kaksi asiaa: 1.) Juhlassa esiintyvien oppilaiden toivotaan olevan paikalla Lyseosalissa koko juhlan ajan. 2.) Harkitaan, että mainitaanko juhlan pukukoodi ohjeistuksena enää jatkossa juhlaan liittyvässä tiedottamisessa.

 

Muut kokouksessa esille otetut asiat

  • Tammenlehvän Satakunnan Perinneyhdistys liitetty Tammenlehvän Perinneliittoon. Todettiin, että Tammenlehvän Satakunnan Perinneyhdistys on hyväksytty / liitetty osaksi valtakunnallista Tammenlehvän Perinneliittoa. Tammenlehvän Satakunnan Perinneyhdistys ry perustettiin keväällä 2022 Porin kaupungin valtuustosalissa 23. helmikuuta pidetyssä kokouksessa.
  • Satakunnan seutukunnallinen kirkkopäivä Kankaanpäässä ja Niinisalossa 15.6.2023. Tammenlehvän Satakunnan Perinneyhdistyksen järjestämän kirkkopäivän ohjelmassa on muun muassa messu Kankaanpään kirkossa kello 11 sekä ruokailu Niinisalon varuskunnassa kello 13. Todettiin, että neuvottelukunnasta kirkkopäivään ovat osallistumassa kaatuneitten omaiset, sotaveteraanit sekä sotainvalidit, ja kyseiset yhdistykset selvittävät mahdollisen yhteiskuljetuksen järjestämistä Kankaanpäähän / Niinisaloon.

  • Veteraanijärjestöjen perinnehuonetila. Neuvottelukunnan jäsen Raimo Junttila kertoi, että paikalliset veteraaniyhdistykset ovat käyneet keskustelua Porin kaupungin kanssa yhteisen, muun muassa yhdistysten esineistöä esittelevän, perinnehuonetilan saamiseksi. Yhtenä vaihtoehtona selvitetään voisiko perinnehuoneen paikka olla Porin pääkirjaston tilojen yhteydessä. Myös maakunnallinen ulottuvuus huomioidaan selvityksessä eli on mahdollista, että Satakunnan alueen veteraaniyhdistyksiä lähtee toimintaan mukaan. Alustavissa keskusteluissa on otettu esille, että Tammenlehvän Satakunnan Perinneyhdistys voisi vastata perinnehuonetilan hallinnoinnista.         

Ehdotus

Merkitään tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.