Vanhusneuvosto, kokous 7.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 40 OnniTV

PRIDno-2023-4023

Perustelut

OnniTV on televisiokanava, jonka sisältö pyrkii edistämään iäkkäiden hyvinvointia. Kanava esittää muun muassa fyysistä- ja muistin terveyttä tukevaa sisältöä ikäihmisille. Kanavan ohjelmia on voitu hyödyntää myös esimerkiksi palvelukodeissa ja kotihoidossa. Satakunnassa OnniTV:llä on noin 16 000 katsojaa viikossa.

OnniTV:n edustaja on pyytänyt vanhusneuvostoa vetoamaan Porin kaupunkiin siitä, että OnniTV toiminta jatkuisi jatkossakin ikäihmisille maksuttomana mahdollisuutena kotikuntoutukseen. Tällä hetkellä neuvottelut hyvinvointialueen ja OnniTV:n välillä OnniTV:n jatkosta ovat vielä kesken.

Työvaliokunta päätti kokouksessaan 24.10.2023 valmistella OnniTV:n jatkoa puoltavan kannan vanhusneuvostolle. 

 

Ehdotus

Porin vanhusneuvosto päättää esittää kannaoton OnniTV:n toiminnan jatkumisen puolesta koko hyvinvointialueella. OnniTV:n kautta on mahdollisuus tehostaa ikäihmisille suunnatun viestinnän saavutettavuuta ja tukea ikäihmisten kotikuntoutusta. 

Päätös

Kokouksessa esiteltiin työvaliokunnan valmistelema kannanottoluonnos OnniTV:n jatkumisen puolesta. Vanhusneuvosto päätti valtuutta puheenjohtajan laatimaan kannanoton valmiiksi käydyn keskustelun perusteella. Puheenjohtajan laatima kannanotto lähetetään Porin kaupunginhallitukselle ja hyvinvointialueelle, sekä tiedoksi hyvinvointialueen vanhusneuvostolle. 


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.