Kaupunginhallitus, kokous 27.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 533 Henkilöstösuunnitelma vuosille 2024-2026

PRIDno-2023-1229

Valmistelija

  • Timo Jauhiainen, Henkilöstöjohtaja, timo.jauhiainen@pori.fi

Perustelut

Henkilöstösuunnittelu on integroitu osaksi talousarvioprosessia, jotta mahdolliset henkilöstörakenteen ja -määrän sekä osaamisvaateiden muutokset voidaan ottaa talousarviossa huomioon. Muuttuva toimintaympäristö ja tehokkuuden sekä tuloksellisuuden vaatimukset edellyttävät huolellista toimialojen sisäistä ja toimialarajat ylittävää henkilöstösuunnittelua. Toimintaympäristön muuttuessa organisaation on myös itse kehityttävä.

Kuluvana vuonna henkilöstön määrällinen suunnittelu tehtiin tavanomaista aiemmin jo helmi-maaliskuun aikana, jotta tieto henkilöstösuunnitelman kustannuksista saatiin käytettäväksi huhti-toukokuun talousarvioneuvotteluissa. Käytännössä henkilöstösuunnitelma sisältää ammattinimikekohtaisen keskimääräisen palkkakustannuksen per suunniteltu henkilötyövuosi.

Lisäksi toimialojen tai laitosten henkilöstösuunnitelmista on kirjoitettu erillinen yksikkötason sanallinen kuvaus. Se sisältää laadullista tiedonkeruuta toimialan/laitoksen toimintaympäristöstä, sen muutoksista lähivuosina ja muista erikseen edellytetyistä asioista.

Porin kaupungin henkilöstösuunnitelmassa 2024–2026 on esitetty henkilöstösuunnitteluun periaatteet, henkilöstön määrän ja rakenteen nykytila sekä arvio henkilöstömäärän ja -rakenteen kehittymisestä vuoteen 2026. Henkilöstösuunnitelma pitää sisällään tiivistelmät toimiala- ja liikelaitoskohtaisista henkilöstösuunnitelmista sekä kaupunkitasoisen henkilöstösuunnitelman. Tarkemmat toimiala- ja laitoskohtaiset henkilöstösuunnitelmat löytyvät kunkin toimialan ja laitoksen omasta suunnitelmasta.

Lisäksi henkilöstösuunnitelmat pitävät sisällään toimiala- ja laitoskohtaisen yhteenvedon suunnitelluista tehtävänimikkeistä sekä koonnin uusista, päättyvistä ja muuttavista tehtävänimikkeistä. Näin saadaan paremmin näkyville, minkälainen resurssi on suunniteltu eri nimikkeille. Nimikekohtainen koonti toimialojen ja laitosten henkilöstösuunnitelmissa olevista tehtävistä on kaupunkitason suunnitelman liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Inna, kaupunginjohtaja, lauri.inna@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää vahvistaa Porin kaupungin henkilöstösuunnitelman 2024–2026.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

HR-yksikkö, tekninen toimiala, sivistystoimiala, elinvoima- ja ympäristötoimiala, Porin Palveluliikelaitos, Porin Vesi, konsernipalvelut

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.