Rintamaveteraaniasiain neuvottelukunta, kokous 15.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 41 Tiedoksi merkittävät sekä kokouksessa esille otettavat asiat

Perustelut

  • Opiskelijayhteistyö Porin yliopistokeskuksen / Turun yliopiston kanssa. Tehdään tilannekatsaus opiskelijayhteistyön valmisteluun. Rintamaveteraaniasiain neuvottelukunnan edellisessä kokouksessa mahdollisiksi yhteistyömuodoksi kirjattiin seuraavat opiskelijoiden opintoihin soveltuvat tehtävät: 1.) perinne-esineistön inventointi museologian opiskelijoiden toimesta, 2.) perinnehuonetilan/näyttelyn suunnittelu ja toteutus ja 3.) digitaaliset tehtävät kuten esimerkiksi yhdistysten arkistoaineistojen digitointi ja perinne-esineistöä esittelevän diginäyttelyn toteuttaminen. Kokouskäsittely: Keskustelussa todettiin, että opiskelijayhteistyötä on todennäköisesti mahdollista toteuttaa keväällä alkavan sotahistorian kurssin yhteydessä. Todettiin myös, että näyttelytoiminnan teknistä toteuttamista ei ole budjetoitu neuvottelukunnan toimintamäärärahaan. Lisäksi keskusteltiin Satakunnan Museossa vuonna 2011 esillä olleesta veteraaniaiheisesta näyttelystä ja aineiston hyödyntämismahdollisuuksista suunnitellussa perinnehuonetilassa.
  • Tutustumiskäynti Säkylän Porilaismuseoon. Tehdään tilannekatsaus rintamaveteraaniasiain neuvottelukunnalle joulukuulle Säkylän Porilaismuseoon suunniteltuun tutustumiskäyntiin. Sovitaan perinneretkelle osallistuvien toiveiden perusteella retken aikataulusta ja mahdollisesta muusta ohjelmasta. Kokouskäsittely: Kirjattiin osallistujalistalle kokouksessa perinneretkelle ilmoittautuneet henkilöt ja sovittiin, että retki tehdään torstaina 14. joulukuuta kello 9.30–15.00.        

 

Muut kokouksessa esille otetut asiat.

  • Satakunnan Museon perusnäyttelyn toista maailmansotaa käsittelevä aineisto.  Katsottiin neuvottelukunnan sihteerin Satakunnan Museon perusnäyttelystä ottamat valokuvat toiseen maailman sotaan liittyen.

   

Ehdotus

Merkitään tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.