Kaupunginhallitus, kokous 18.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 118 Pohjolan Voima Oyj:n varsinainen yhtiökokous 21.3.2024

PRIDno-2024-1081

Valmistelija

  • Päivi Yli-Kauhaluoma-Nurmi, controller, paivi.yli-kauhaluoma-nurmi@pori.fi

Perustelut

Pohjolan Voima Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidetään torstaina 21.3.2024 klo 10.00 alkaen Pohjolan Voiman pääkonttorilla, Mikonkatu 7A, Helsinki, kokoustilassa Agros C, 3.krs. Yhtiökokoukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteyksin Microsoft Teams -sovelluksen avulla. Osakkeenomistajia pyydetään sitovasti ilmoittamaan 13.3.2024 mennessä osallistuuko osakkeenomistajan yhtiökokousedustaja varsinaiseen yhtiökokoukseen paikan päällä vai etäyhteyksin (Teams).

Kokouksen asialistalla ovat mm. tilinpäätöksen ja konsernitilinpäätöksen vahvistaminen ja päätetään toimenpiteistä, joihin vahvistetun taseen osoittama voitto tai tappio antaa aihetta, sarjakohtainen tase sekä osakesarjakohtaisen taseen laatimisperiaatteet sekä tilintarkastuskertomus ja päättäminen vastuuvapaudesta hallituksen jäsenille. Lisäksi päätetään hallituksen jäsenten ja varajäsenten lukumäärästä sekä valitaan hallituksen jäsenet ja varajäsenet sekä tilintarkastaja.

Yhtiökouksessa päätetään sitovan ohjeen antamisesta Pohjolan Voima Oyj:n hallitukselle yhtiöjärjestyksen 4 §:ssä mainittujen tytäryhtiöiden hallitusten jäseniksi ja varajäseniksi valittavista henkilöistä. Lisäksi päätetään yhtiöjärjestyksen muuttamisesta. Ehdotus yhtiöjärjestyksen muutokseksi on esityslistan liitteenä.

Yhtiön tilintarkastajana on toiminut PricewaterhouseCoopers Oy Tilintarkastusyhteisö, vastuullisena tilintarkastajana Niina Vilske KHT. Tilintarkastuskertomus ei ole vielä käytettävissä.

Pohjolan Voima Oy:n edustajan osakkaille 5.3.2024 lähettämässä sähköpostissa todetaan, että kokousmateriaali täydentyy tilintarkastuskertomuksella 15.3.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Inna, kaupunginjohtaja, lauri.inna@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää evästää kaupungin yhtiökokousedustajan Pohjolan Voima Oyj:n varsinaiseen yhtiökokoukseen 21.3.2024 ja päättää osaltaan hyväksyä liitteenä olevan ehdotuksen Pohjolan Voima Oyj:n tytäryhtiöiden hallitusten jäseniksi ja varajäseniksi valittavista henkilöistä sekä päättää antaa yhtiökokousedustajalle muut mahdolliset evästyksensä.

Pöytäkirja tämän asian osalta päätetään tarkastaa välittömästi kokouksessa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kaupunginhallitus päätti tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa.

Tiedoksi

Kokousedustaja

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.