Rintamaveteraaniasiain neuvottelukunta, kokous 3.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 19 Tiedoksi merkittävät sekä kokouksessa esille otettavat asiat

Perustelut

  • Talvisodan päättymisen muistopäivän tilaisuus Summan taistelun muistomerkillä keskiviikkona 13.3.2024. Rintamaveteraaniasiain neuvottelukunta järjesti talvisodan päättymisen muistopäivän tilaisuuden Summan taistelun muistomerkillä keskiviikkona 13. maaliskuuta kello 17. Puheen tilaisuudessa piti Kosti Rasinperä Porin Sotaveteraaneista. Porin kaupungin kukkalaitteen laskivat Raimo Junttila ja Seppo Korkeamäki rintamaveteraaniasiain neuvottelukunnasta. Suomen lipun vartiosta vastasi Käppäräpartio ja tilaisuuden musiikista Porin VPK:n soittokunta. Tilaisuudesta tiedotettiin Porin kaupungin sähköisissä viestintäkanavissa sekä Satakunnan Kansassa julkaistussa lehti-ilmoituksessa.
  • Opiskelijayhteistyö Porin yliopistokeskuksen / Turun yliopiston kanssa. Tehdään tilannekatsaus opiskelijayhteistyön ja veteraaniyhdistysten perinnehuonetilan näyttelytoiminnan valmisteluun.  ​​

​​​​​​
Muut kokouksessa esille otetut asiat  

  • Veteraanien palvelukotiasuminen.  Keskusteltiin sotainvalidien ja sotaveteraanien keskitetystä palvelukotiasumisesta Pormestariluodossa. Todettiin, että 15 sotainvalidin ja sotaveteraanin palveluasumispaikka siirtyi keväällä 2023 Länsi-Suomen Diakonialaitokselta Ruskatalojen Palveluyhdistykselle. Muuton jälkeen on ilmennyt, että uusia veteraaniasiakkaita saattaisi olla kiinnostuneita muuttamaan Pormestariluodossa sijaitsevaan Ruskahoviin, mutta asian toteutumisesta ei ole täyttä varmuutta eli onko heitä mahdollista saada Ruskatalojen Palveluyhdistyksen tarjoaminen palvelujen piiriin ja asumaan samaan yhteisöön/paikkaan muiden veteraanien kanssa. Sovittiin, että neuvottelukunnan sihteeri selvittää asiaa Länsi-Suomen Diakonialaitoksen, Ruskatalojen Palveluyhdistyksen sekä Satakunnan hyvinvointialueen edustajien kanssa.

Ehdotus

Merkitään tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.