Jätehuoltojaosto, kokous 11.6.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 9 Jätehuoltoviranomaisen talouden raportointi tammi-huhtikuu 2024

PRIDno-2024-81

Valmistelija

  • Jonna Vainio, jonna.vainio@pori.fi

Perustelut

Jätehuoltoviranomaisen viranomaistehtävien hoidon aiheuttamat kustannukset laskutetaan kaksi kertaa vuodessa Keräämö Oy:ltä; kesäkuussa laskutetaan talousarvion summasta 50 % ja tilinpäätöksen yhteydessä laskutetaan tasaus toteuman mukaan. Tästä syystä huhtikuun loppuun mennessä ei jätehuoltoviranomaisen kustannuspaikalla näy toimintatuottoja vielä ollenkaan.

Toimintakuluja on kertynyt viime vuoteen nähden 20 000 euroa enemmän, henkilöstökuluja erityisesti (16 000 euroa enemmän kuin viime vuonna). Henkilöstökulujen kehityksessä näkyy se, että vuoden 2024 alusta lähtien on menty niin sanotusti täydellä henkilöstöllä (kaksi vakituista ja yksi määräaikainen). Viime vuoden alussa oli yhden vakituisen työntekijän vajaus, kun suunnittelijan tehtävä täytettiin vasta elokuussa 2023.

Myös palvelujen ostoissa on pientä kasvua viime vuoteen nähden (4 300 euroa). Jätehuoltojaostolle on tilattu uusi oma logo/ilme, joka toteutettiin Porin kaupungin graafisen ohjeistuksen mukaisesti. Lisäksi ilmoituskuluja on tullut jätetaksaan liittyen (voimaan 1.1.2024 ja 1.6.2024) ja Vitec Vingo-toimintajärjestelmään liittyen on tullut tietokantahakukoulutuksesta kuluja.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala, lauri.kilkku@pori.fi

Jätehuoltojaosto päättää merkitä talousraportin tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.