Tarkastuslautakunta, kokous 15.10.2024

Esityslista on tarkastettu

§ 66 Valtuustokauden aikaisten tavoitteiden tilannekuva

PRIDno-2024-3037

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Niko Poskiparta, tarkastusjohtaja, niko.poskiparta@pori.fi

Perustelut

Kokousten kuulemisten pohjana toimii tarkastuslautakunnan valtuustokauden 2021-2025 mittainen arviointisuunnitelma sekä vuoden 2023 arviointeja koskeva työohjelma.

Lokakuun kokouksessa kuulemisen aiheita on kaksi.

Ensimmäinen aihe on Porin valtuustosopimus 2021-2025 ja siihen liittyen kokoukseen on kutsuttu alustamaan kaupunginjohtaja Lauri Inna. Valtuustosopimuksen teema on "Yhdessä historiallisten muutosten valtuustokauteen." Valtuustosopimus keskittyy johtamisen, talouden, henkilöstön ja palveluiden kehittämiseen sekä elinvoiman lisäämiseen ja kärkihankkeisiin. Valtuustosopimus on julkaistu kaupungin verkkosivulla Asiakirjat-osiossa.

Toinen aihe on nuorisoyksikkö ja kuultavana on nuorisoyksikön päällikkö Johanna Ahokas. Nuorisoyksikkö on sivistystoimialaan kuuluvan vapaa-ajan lautakunnan alainen yksikkö. Nuorisoyksikkö vastaa edellytysten luomisesta nuorisotyölle ja toiminnalle järjestämällä nuorille suunnattuja palveluita ja tiloja sekä tukemalla nuorten kansalaistoimintaa siten kuin nuorisolaissa säädetään. 

Nuorisoyksikön toimintayksiköitä ovat Nuorisoyksikön yhteiset, Nuorisopalvelut, Kohdennettu nuorisotyö, Ohjaamopalvelut

Ehdotus

Esittelijä

Niko Poskiparta, tarkastusjohtaja, niko.poskiparta@pori.fi

Tarkastuslautakunta päättää käydä evästyskeskustelun liittyen seuraavan kokouksen kuulemisiin.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Valmistelija

  • Niko Poskiparta, tarkastusjohtaja, niko.poskiparta@pori.fi

Perustelut

Valtuustosopimukseen 2021-2025 kuuluu johtamista, taloutta, henkilöstöä, palveluita ja  elinvoimaa koskevia tavoitteita. Teemoja ovat:

  • Päätämme kaupungin johtamisjärjestelmästä ja organisaatiorakenteesta. Johtamisjärjestelmän malli on valmis vuonna 2022, toimenpiteet vuonna 2023.
  • Tasapainotamme kaupungin talouden suunnitelmallisesti valtuustokauden aikana. Talouden tasapainotuksen konkreettiset toimenpiteet tarkennetaan vuoden 2022 aikana.
  • Sopeutamme organisaation, hallinnon ja henkilöstön Porin tehtävien ja palvelujen mukaiseksi. Pori on hyvä ja vetovoimainen työnantaja.
  • Pidämme huolta porilaisten laadukkaista, yhdenvertaisista ja monimuotoisista palveluista. Korjaamme koronapandemian synnyttämän palvelu- ja hoitovelan.
  • Teemme Porista entistä vetovoimaisemman koulutus-, kulttuuri-, liikunta-, yritys- ja tapahtumakaupungin. Pori jatkaa edelleen Hiilineutraali kunta -ohjelmaa

Tarkastuslautakunnan vuoden 2024 arvioinnin työohjelman mukaisesti kaupunginjohtaja Lauri Inna on kutsuttu tarkastuslautakunnan kokoukseen selostamaan nykyisen valtuustokauden toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumista erityisesti vuosien 2021-2025 valtuustosopimuksen näkökulmasta. Lisäksi edellisen kokouksen evästyskeskustelussa nousi esiin kasvusopimuksen tilanne sekä tulevan valtuustokauden kehitysnäkymät.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Niko Poskiparta, tarkastusjohtaja, niko.poskiparta@pori.fi

Tarkastuslautakunta merkitsee saadun selvityksen tiedoksi ja huomioon otettavaksi arviointityön yhteydessä.