Sivistyslautakunta, kokous 1.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 48 Liikunta- ja nuorisoyksikön hinnasto 1.4.2022 alkaen

PRIDno-2021-5372

Valmistelija

  • Petteri Lahti, yksikön päällikkö, liikunta- ja nuorisoyksikkö, petteri.lahti@pori.fi

Perustelut

Sivistyslautakunta vahvisti kokouksessaan 23.11.2021 § 248 Liikunta- ja nuorisoyksikön hinnaston 13.1.2022 alkaen. Liikunta- ja nuorisoyksikön hinnastoa esitetään päivitettäväksi 1.4.2022 alkaen. Päivityksen yhteydessä tehtävä muutos koskee uimalaitosten ohjattuja liikuntaryhmiä. Edellisen päivityksen yhteydessä liikuntaryhmien hinnoittelua muutettiin niin, että uimalaitoksen sisäänpääsymaksu ja ohjatun toiminnan maksu erotettiin toisistaan. Muutos on otettu hyvin vastaan, mutta asiakkaat ovat toivoneet, että myös liikuntaryhmien käyntejä voisi ostaa sarjarannekkeena, uimakäyntien tapaan.

Uimarannekkeita on tällä hetkellä myynnissä viiden, kymmenen ja kahdenkymmenen kerran rannekkeina. Ohjattujen ryhmien ranneke on mahdollista toteuttaa niin, että uimakäynnit ja ohjattujen ryhmien käynnit ladataan jatkossa samaan rannekkeeseen. Ohjattujen ryhmien rannekkeita myydään jatkossa uimarannekkeiden tapaan viiden, kymmenen ja kahdenkymmenen kerran rannekkeina ja ranneke sisältää saman määrän uimahallikäyntejä (normaali tai alennettu maksu) sekä ohjattujen ryhmien käyntejä. Uimakäynnit ja ohjatun ryhmän käynnit käytetään rannekkeelta samalla yhdellä leimauksella. Pelkkiä ohjattujen ryhmien käyntejä ei voi ostaa erillisenä rannekkeena.

Ohjattujen ryhmien sarjarannekkeen hinnoittelu perustuu uimarannekkeiden hinnoitteluun siten, että uimarannekkeen hintaan lisätään ohjattujen ryhmien käyntien määrä (kertamaksu 2 euroa, 5 käyntiä/lisämaksu 10 euroa, 10 käyntiä/lisämaksu 20 euroa ja 20 käyntiä/lisämaksu 40 euroa).   

Liikunta- ja nuorisoyksikön hinnastoon kohtaan 8. Kuntoliikunta esitetään tehtäväksi seuraava lisäys ja hinnaston esitetään astuvan voimaan 1.4.2022 alkaen:

Ohjattujen ryhmien sarjarannekkeet:

- sarjarannekkeen voimassaoloaika on 2 v. ostopäivästä
- rannekemaksu (maksetaan ensimmäisellä kerralla) kpl 6,50

Ohjattujen ryhmien sarjaranneke 20 kpl:

- normaali uimarannekemaksu 117,00€ + ohjattujen ryhmien maksu 40,00€, hinta 157,00€
- alennettu uimarannekemaksu 63,00€ + ohjattujen ryhmien maksu 40,00€, hinta 103,00€

Ohjattujen ryhmien sarjaranneke 10 kpl:

- normaali uimarannekemaksu 61,50€ + ohjattujen ryhmien maksu 20,00€, hinta 81,50€
- alennettu uimarannekemaksu 33,50€ + ohjattujen ryhmien maksu 20,00€, hinta 53,50€

Ohjattujen ryhmien sarjaranneke 5 kpl:

- normaali uimarannekemaksu 32,50€ + ohjattujen ryhmien maksu 10,00€, hinta 42,50€
- alennettu uimarannekemaksu 17,50€ + ohjattujen ryhmien maksu 10,00€, hinta 27,50€

Kaikki hinnat sisältävät 10% arvonlisäveron.   

Ehdotus

Esittelijä

  • Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Sivistyslautakunta päättää vahvistaa edellä esitellyn lisäyksen ohjattujen ryhmien sarjarannekkeiden osalta Liikunta- ja nuorisoyksikön Maksut ja vuokrat -hinnastoon. Hinnasto astuu voimaan 1.4.2022 alkaen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Tilavaraus, TEK/Liikuntapaikat, liikuntalaitokset, laskutus, kirjanpito, seurat (liikunta- ja nuorisoyksikön yhteystiedot)

Muutoksenhaku

Oikeus oikaisuvaatimuksen tekemiseen

Päätökseen tyytymätön voi tehdä oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa, sekä Porin kaupungin jäsen.

Päätöksen tiedoksianto ja oikaisuvaatimusaika

Valtuuston, kunnanhallituksen ja lautakunnan sekä kuntayhtymän kuntalain 58 §:n 1 momentissa tarkoitetun toimielimen pöytäkirja tai viranhaltijapäätös siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaamisesta. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua pöytäkirjanotteen lähettämisestä kirjeellä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai kolmantena päivänä pöytäkirjaotteen lähettämisestä asianomaisen suostumuksella sähköisenä viestinä. Kunnan jäsenen ja kuntalain 137 §:n 2 momentissa tarkoitetun kunnan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Oikaisuvaatimuksen sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti päätöksen tehneelle toimielimelle tai viranhaltijapäätöksen osalta toimielimelle, jonka alaisuudessa viranhaltija toimii. Oikaisuvaatimuskirjelmässä on ilmoitettava päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu, sekä se, millaista oikaisua vaaditaan ja millä perusteilla sitä vaaditaan.

Oikaisuvaatimuskirjelmä on allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimuksen käsittelemiseksi kirjelmässä on ilmoitettava vaatimuksen tekijän nimi ja postiosoite, johon asiaa koskevat ilmoitukset vaatimuksen tekijälle voidaan toimittaa.

Oikaisuvaatimuksen perille toimittaminen

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa osoitteeseen:

Porin kaupungin kirjaamo
PL 121
28101 PORI

Käyntiosoite:   Otavankatu 5 A, 3 krs.
Vaihde:           (02) 621 1100
Kirjaamo:        (02) 623 4470
Faksi:             (02) 634 9417
Sähköposti:     kirjaamo@pori.fi