§ 9 Tonttijaon 8493 hyväksyminen osaan Ruosniemen (51.) kaupunginosan korttelia 41 (tontti 4)

Lataa 

PRIDno-2021-3775

Päätöspäivämäärä

10.3.2022

Päätöksen tekijä

Apulaiskaupungingeodeetti

Päätöksen peruste

Elinvoima- ja ympäristötoimialan toimintasäännön 19 § nojalla erillisistä tonttijaoista ja tonttijaon muutoksista, sekä niistä vahvistetun taksan mukaan perittävistä maksuista päättää kaupungingeodeetti/apulaiskaupungingeodeetti.

Tonttijaon laadintaa sekä tonttijaon sisältövaatimuksia ohjaa maankäyttö- ja rakennuslain 11 luku sekä maankäyttö ja rakennusasetuksen 8 luku.

Kohteeseen vuonna 1964 laadittu sitova tonttijako ei ole nykyisen asemakaavan mukainen ja erillisen tonttijaon laatiminen on tarpeen. (MRL 78 §, 80 §)

Laadittu tonttijakoehdotus sopeutuu alueen maanomistusoloihin sekä voimassa olevaan asemakaavaan. (MRL 79 §, 80 §)

Tonttijakoehdotus on ollut julkisesti nähtävänä ajalla 25.11.-​8.12.2021. (MRA 39 §)

Maanomistaja [peitetty] jätti tonttijakoehdotuksesta muistutuksen. Muistutus on laaja ja se käsittelee paljolti asioita, joihin tonttijako ei suoranaisesti ota kantaa. Tällaisia ovat mm. vuonna 1988 laaditun asemakaavan osallistamismenettely, alueen puustoon ja pensaistoon kohdistuneet toimet ja mahdollinen kiinteistöllä käyminen. Muistutuksesta on poimittavissa kolme pääkohtaa:

- Mitään uusia leikkauksia, puiden tai pensaiden tuhoamisia tai muuta haittaa en hyväksy missään nimessä !

- Jos muutokset aiheuttaisivat vastaavia tuhoja kuin edellä tehtiin, en todellakaan hyväksy pienimpiäkään alueleikkauksia tai luonnon kasvuston tuhoamista.

- Odotan yhteydenottoa, jossa ensin selvitetään mitä muutosehdotukset käytännössä tarkoittavat ja jossa voidaan järkevästi, laillisesti ja oikeudenmukaisesti saada ratkaisu, joka tyydyttää kaikkia osapuolia.

Maanomistajalle on annettu muistutuksessa pyydetty selvitys tonttijakoehdotuksen laadinnasta ja vaikutuksista kahdella erillisellä sähköpostilla. Muistutuksessa ei ole tuotu esiin sellaista tietoa, jonka perusteella erillistä tonttijakoa ei tulisi laatia ja/tai tonttijakoehdotusta hyväksyä.

Päätös

Apulaiskaupungingeodeetti hyväksyy erillisen tonttijaon 8493 osaan Ruosniemen (51.) kaupunginosan korttelia 41 (tontti 4).

Allekirjoitus

Teemu Salonen, apulaiskaupungingeodeetti, elinvoima- ja ympäristötoimiala, rakennusvalvontayksikkö

Organisaatiotieto

Rakennusvalvontayksikkö