Sivistyslautakunta, kokous 29.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 70 Kumppanuussopimuksen solmiminen, TUL Satakunnan piiri ry

PRIDno-2022-1558

Valmistelija

  • Petteri Lahti, yksikön päällikkö, liikunta- ja nuorisoyksikkö, petteri.lahti@pori.fi
  • Tiina M Toivonen, controller, talousyksikkö, tiina.m.toivonen@pori.fi

Perustelut

Kaupunginhallitus päätti 18.10.2021 § 722 kumppanuussopimusneuvotteluiden käynnistämisestä Suomen Työväen Urheiluliitto TUL Satakunnan piiri ry:n kanssa.

Järjestö on perustettu 1919 ajamaan sen jäsenseurojen asioita. Piirillä on 66 jäsenseuraa ja lähes 15 000 jäsentä. Piiri järjestää seuroille edunvalvontaa, koulutusta, tapahtumia, palveluita ja auttaa seuroja niiden erilaisissa tarpeissa. Lisäksi piiri tuottaa erilaisia liikuntapalveluita ja -tapahtumia, joihin kaikilla kuntalaisilla on mahdollisuus päästä.

Piiri on myös toteuttanut erilaisia työllisyyshankkeita, joita on rahoitettu Porin kaupungin työllisyysmäärärahoilla. Hanketoiminta on mahdollistanut merkittävän määrän kuntouttavan työtoiminnan paikkoja piirin henkilöstön ohjaamana erilaisten tehtävien parissa. Kuntouttavan työtoiminnan siirtyessä hyvinvointialueen toteutettavaksi on nähty toiminnallisesti järkeväksi yhdistää hanketoimintana toteutettu retkeilyreitistön huoltotoiminta kaupungin työllisyyspalveluihin kuuluvan Luontopajan tehtäväksi 1.7.2022 lähtien.

Järjestön kanssa on neuvoteltu kumppanuussopimuksen solmimisesta liittyen ikääntyvien porilaisten liikkumista ja aktiivista elämäntapaa edistävään yhteistyöhön. Järjestöllä on tehtävässä tarvittavaa osaamista ja verkostoja, joita hyödyntämällä voidaan tavoittaa laajasti kohderyhmää ja matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksia tarjoamalla luoda hyviä liikuntatottumuksia hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Sopimuksen puitteissa voidaan osapuolten kesken sopia myös muiden kohderyhmien liikkumista ja aktiivista elämäntapaa edistävistä toimista.

Sopimusneuvotteluihin on osallistunut järjestön toiminnanjohtaja ja henkilöstön edustajia sekä kaupungin puolelta liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö sekä yksikön henkilöstöä, avustustyöryhmän puheenjohtaja, työvoimasuunnittelija sekä perusturvan ja teknisen toimialan edustajat.

Piirille vuosittain maksettavan avustuksen määräksi esitetään 55.000 euroa. Lisäksi järjestölle tulee korvata kertaluontoisesti 40.000 euroa retkeilyreitistön huoltotoiminnasta aiheutuvista kustannuksista ajalla 1.1.-30.6.2022.

Ehdotus

Esittelijä

  • Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Sivistyslautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle Porin kaupungin ja TUL Satakunnan piiri ry:n välisen kumppanuussopimuksen solmimista ehdotuksen mukaisesti. Lautakunta esittää yhdistyksen hallituksen kokouksiin osallistuvaksi asiantuntijaksi nimettäväksi toimialaltaan liikunta- ja nuorisoyksikön päällikön ja hänelle varahenkilöksi liikuntapalveluiden esimiehen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus, Johanna Jokelainen, Tiina M. Toivonen, TUL Satakunnan piiri ry

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.