Satakunnan pelastuslaitoksen johtokunta, kokous 29.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 11 Satakunnan pelastuslaitoksen talouden kuukausiraportointi 2022, helmikuu

PRIDno-2022-1544

Valmistelija

  • Kari Nummi, controller, talousyksikkö, kari.nummi@pori.fi

Perustelut

Vuoden 2022 pelastuslaitoksen kuntarahoitusosuus on 751.924 euroa suurempi kuin vuoden 2021 tilinpäätöksessä toteutunut. Kuntarahoitusosuus on kasvanut 3,5 prosenttia.

Kuntalaskutus on toteutunut talousarvion mukaisena. Palotarkastusmaksut ja muut omatoimiset tulot ovat toteutuneet vuodenaikaan nähden normaalisti. Laskutuksen normaali viive näkyy kertymissä.

Varsinaisen pelastustoimen helmikuun lopun talouden toteutuman perusteella näyttää siltä, että kuluvan vuoden menot ovat melko voimakkaassa kasvussa. Menot yhteensä ovat kasvaneet edelliseen vuoteen verrattuna 8,0 prosenttia. Henkilöstökulut ovat kaikkein merkittävin kuluerä ja niiden kasvu on 6,2 prosenttia. Palvelujen ostoissa on nousua 2,6 prosenttia. Aineet, tarvikkeet ja tavarat tiliryhmässä on kasvua 15,9 prosenttia. Muiden toimintakulujen kasvu on 16,5 prosenttia. Muissa toimintakuluissa on muun muassa Rakennusten ja huoneistojen vuokrat, joissa on kasvua 19,5 prosenttia. Nämä kasvut ovat tietenkin vasta kahdelta ensimmäiseltä kuukaudelta, mutta varsinkin henkilöstömenojen ja vuokrien kasvuvauhti on huolestuttavaa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Pekka Tähtinen, pelastusjohtaja, pekka.tahtinen@satapelastus.fi

Johtokunta merkitsee talousraportin tiedoksi.

Päätös

Johtokunta merkitsi talousraportin tiedoksi.

Tiedoksi

Satakunnan kunnat