Elinvoima- ja ympäristölautakunta, kokous 31.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 76 Tapahtuma-avustuksen myöntäminen, Aladdin jääshow

PRIDno-2022-834

Valmistelija

  • Eija Joensuu, eija.joensuu@pori.fi

Perustelut

Tapahtuman kuvaus

Porin Muodostelmaluistelijat järjestävät 1.4.2022 Aladdin jääshown seuran kaikkien luistelijoiden (4v-50v) kanssa. Aladdin jääshow vastaa omalta osaltaan Covid-19 pandemian vuoksi peruuntuneiden tapahtumien negatiivisten vaikutusten korjaamiseen. Kaikki seuramme luistelijat pääsevät osallistumaan ja kokemaan yhteisöllisyyttä yhteisessä tapahtumassa. Tapahtuma tukee osaltaan tapahtuma-alan yrittäjiä. Mm. valotekniikkaa ostetaan alan valtakunnalliselta yritykseltä, sekä ravitsemuspalveluita alan yrittäjältä. Aladdin jääshow tarjotaan maksutta päiväkoti- ja kouluikäisille, jos avustus saadaan. Maksuton osallistuminen vahvistaa saavutettavuutta ja antaa elämyksiä niin luistelijoille kuin katsojille.

Avustuksen käytön kuvaus

Jään vuokra (harjoitukset ja tapahtuma) 2000e
Valotekniikka (Rajupaja OY) 2100e
Audio (nauhoitettu tarina, spiikki) 300e
Markkinointi (lehti, flyerit) 800e
Ohjaus ja valmennuskulut ( 1250e)
Lavasteet ja puvustus ( 800e)
Ruokailu (talkoo- ja luistelijat ) 750e

Porin muodostelmaluistelijat on hakenut tapahtuma-avustusta 1.4.2022 järjestettävälle Aladdin jääshowlle yhteensä 4000 euroa. 

Päätöksen perusteluja

Tapahtuma-avustustyöryhmä näkee tapahtuman rajatun ryhmän omana hengennostatus tapahtumana, jossa seuran luistelijat pääsevät osallistumaan ja kokemaan yhteisöllisyyttä.
Asiasta on keskusteltu Tiina M Toivosen kanssa ja päätetty ohjata tapahtuma-avustusta hakenut Porin Muodostelmaluistelijat hakemaan toimintatonni -avustusta.

Työryhmä esittää elinvoima- ja ympäristölautakunnalle, että tapahtuman järjestäjälle ei makseta tapahtuma-avustusta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala, lauri.kilkku@pori.fi

Tapahtuma-avustusta voidaan myöntää Porissa järjestettävään valtakunnalliseen, kansainväliseen tai sellaiseksi pyrkivään tai muuhun kaupungin elinvoimaa ja imagoa tukevaan tapahtumaan. Järjestäjänä voi olla yhdistys, yritys, yhteisö tai useita toimijoita yhdessä.

Elinvoima -ja ympäristölautakunta ei myönnä tapahtuma-avustusta Aladdin jääshowlle. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Tapahtuma-avustuksen hakija, Matkailu- ja markkinointiyksikkö, varainhallinta

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Oikeus oikaisuvaatimuksen tekemiseen

Päätökseen tyytymätön voi tehdä oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa, sekä Porin kaupungin jäsen.

Päätöksen tiedoksianto ja oikaisuvaatimusaika

Valtuuston, kunnanhallituksen ja lautakunnan sekä kuntayhtymän kuntalain 58 §:n 1 momentissa tarkoitetun toimielimen pöytäkirja tai viranhaltijapäätös siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaamisesta. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua pöytäkirjanotteen lähettämisestä kirjeellä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai kolmantena päivänä pöytäkirjaotteen lähettämisestä asianomaisen suostumuksella sähköisenä viestinä. Kunnan jäsenen ja kuntalain 137 §:n 2 momentissa tarkoitetun kunnan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Oikaisuvaatimuksen sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti päätöksen tehneelle toimielimelle tai viranhaltijapäätöksen osalta toimielimelle, jonka alaisuudessa viranhaltija toimii. Oikaisuvaatimuskirjelmässä on ilmoitettava päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu, sekä se, millaista oikaisua vaaditaan ja millä perusteilla sitä vaaditaan.

Oikaisuvaatimuskirjelmä on allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimuksen käsittelemiseksi kirjelmässä on ilmoitettava vaatimuksen tekijän nimi ja postiosoite, johon asiaa koskevat ilmoitukset vaatimuksen tekijälle voidaan toimittaa.

Oikaisuvaatimuksen perille toimittaminen

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa osoitteeseen:

Porin kaupungin kirjaamo
PL 121
28101 PORI

Käyntiosoite:   Palvelupiste Porina, Yrjönkatu 13 (maanantai 10-16, tiistai-torstai 8-16, perjantai 8-15)
Vaihde:           (02) 621 1100
Kirjaamo:        (02) 623 4470
Faksi:             (02) 634 9417
Sähköposti:     kirjaamo@pori.fi