Elinvoima- ja ympäristölautakunta, kokous 24.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 107 Tapahtuma-avustuksen myöntäminen, Porin Yleisurheilu Games

PRIDno-2022-2094

Valmistelija

  • Eija Joensuu, eija.joensuu@pori.fi

Perustelut

Tapahtuman kuvaus
Pori Yleisurheilu Games on valtakunnallinen yleisurheilutapahtuma 11 vuotiaista aikuisiin. Tapahtuma tuo Poriin näkyvyyttä, urheilijoita ja huoltajia Satakunnasta ja ympäri Suomen. Tapahtuma on kaksipäiväinen, joten osa osallistujista yöpyy Porissa hyödyntäen mm. kaupungin hotelli- ja ravintolapalveluita. Tapahtuman vahvuutena ja vetovoimatekijänä ovat kilpasarjat kaiken ikäisille. Järjestämme mm. 10 000 m ratajuoksun, jota järjestetään Suomessa vain muutaman kerran vuodessa. Laajan lajivalikoiman lisäksi lajivalikoimassa on myös viestijuoksuja eri ikäisille, ne houkuttelevat paikalle useita seuroja ympäri Suomen. Tapahtumaan odotetaan 350-400 urheilijaa, jotka tuovat huoltojoukot mukanaan. Tapahtuma on avoin yleisölle eikä pääsylipputuloja tapahtumasta kerätä. Kisoissa on seuran ylläpitämä kisakahvila sekä ulkopuolista urheiluvälinemyyntiä.

Kuvaus avustuksen käytöstä
Avustus kohdistetaan kattamaan tapahtuman järjestämisestä aiheutuvia kuluja ja varmistamaan, että tapahtuma jää järjestävälle taholle kannattavaksi. Tietyt kustannukset voidaan laskea budjettiin varmoina, mutta osa tuotoista perustuu arvioon osallistujamäärästä ja kilpailun ilmoittautumismaksuista.

Avustusta haetaan 9900 euroa seuraaviin kustannuksiin:

stadionin vuokra 200 €
lääkäri 500 €
kilpailunjohtaja 100 €
lähetysryhmä 1000 €
maalikameran lukija ja tulospalvelu 500 €
kuuluttajat 300 €
talkooruokailu 1250 €
järjestyksenvalvojat ja pysäköinninohjaajat 900 €
ruokailuteltat, calling-teltta 800 €
markkinointi 1500 €
puhtaanapito 200 €
palkinnot 2150 €
kilpailunumerot, reisinumerot, teipit, hakaneulat, toimistotarvikkeet 500 €


Päätöksen perusteluita
Tämä kisa on SUL:lta Poriin anottu ja kisaorganisaatiotakin parhaillaan koulutetaan tehtäviin. Tapahtuma sopii mainiosti Porin urheilulliseen ajatusmaailmaan ollen juuri niitä tapahtumia joita toivomme Poriin saavamme ja haluamme pysyvästikin niitä täällä nähdä. Kilpailusta muodostuu hyvän kokoinen jo pelkästään kisailijoista ja heidän mukanaan Poriin tulee mm. myös niin valmentajia, huoltajia kuin katsojiakin. Kisassa on laaja lajivalikoima ja mm 10000 m ratajuoksu, joita Suomessa järjestetään vain muutaman kerran vuodessa, joten paikalle odotetaan lajin huippu-urheilijoita.

Porin Yleisurheilu ry on hakenut tapahtuma-avustusta 11.-12.6.2022 järjestettävälle Porin Yleisurheilu Games -tapahtumalle yhteensä 9900 €.

Työryhmä esittää elinvoima- ja ympäristölautakunnalle, että tapahtumajärjestäjälle maksetaan tapahtuma-avustusta 6000 € hakusumman ollessa 9900 € hakemuksen täyttäessä tapahtuma-avustuksille määritellyt kriteerit.

Tapahtuma-avustusta voidaan myöntää Porissa järjestettävän valtakunnallisen, kansainväliseen tai sellaiseksi pyrkivään, tai muuhun kaupungin elinvoimaa ja imagoa tukevaan tapahtumaan. Järjestäjänä voi olla rekisteröitynyt yhdistys tai yritys tai useita toimijoita yhdessä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kilkku, vs. kaupunginjohtaja, lauri.kilkku@pori.fi

Elinvoima- ja ympäristölautakunta päättää myöntää Porin Yleisurheilu Games -tapahtumalle tapahtuma-avustusta 6000 € hakusumman ollessa 9900 € hakemuksen täyttäessä tapahtuma-avustuksille määritellyt kriteerit.

Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen elinvoima- ja ympäristötoimialan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Uutta avustusta ei myönnetä ennen kuin edellisen avustuksen käytöstä on raportoitu asianmukaisesti.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

______________________
Merkitään, että Jussi Ihamäki poistui esteellisenä (yhteisöjäävi, Porin Yleisurheilu Ry, johtokunnan jäsen) tämän asian käsittelyn ajaksi.

Esteellisyys

  • Jussi Ihamäki

Tiedoksi

Tapahtuma-avustuksen hakija, Matkailu- ja markkinointiyksikkö, varainhallinta

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Porin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä. 

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti päätöksen tehneelle toimielimelle tai viranhaltijapäätöksen osalta toimielimelle, jonka alaisuudessa viranhaltija toimii.

Kirjaamon yhteystiedot:
Postiosoite:                PL 121, 28101 Pori
Käyntiosoite:              Palvelupiste Porina, Yrjönkatu 13
Sähköpostiosoite:      kirjaamo@pori.fi
Faksinumero:            (02) 634 9417
Puhelinnumero:         (02) 623 4470
Vaihde                       (02) 621 1100

Palvelupisteen aukioloajat
maanantai                 10 - 16
tiistai-torstai                8 - 16
perjantai                     8 - 15


Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:
•    päätös, johon haetaan oikaisua
•    miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
•    millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. 

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Porin kaupungin kirjaamosta.

Pöytäkirja on viety nähtäväksi yleiseen tietoverkkoon toimielimen päättämän aikataulun mukaisesti.

Asianosaiselle lähetettyyn pöytäkirjaotteeseen oikaisuvaatimusohjeineen on merkitty lähettämispäivä sekä pöytäkirjan nähtävilläolopäivä.