Elinvoima- ja ympäristölautakunta, kokous 24.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 112 Jäteneuvontasuunnitelma vuodelle 2022 ja yhteenveto vuoden 2021 toteutuneesta neuvonnasta

PRIDno-2022-2600

Valmistelija

  • Tarja Räikkönen, projektipäällikkö, tarja.raikkonen@pori.fi

Perustelut

Elinvoima- ja ympäristölautakunta toteuttaa lakisääteistä jäteneuvontaa Porin kaupungin alueella. Lautakunnalla on lisäksi sopimus jäteneuvonnan järjestämisestä Eurajoen, Harjavallan, Kokemäen, Merikarvian, Nakkilan, Pomarkun, Siikaisten ja Ulvilan kanssa. Vuosittain laaditaan jäteneuvontasuunnitelma, jossa on määritelty jäteneuvonnan tavoitteet ja toimenpiteet toimintavuodelle. Edellisen vuoden toteutunut jäteneuvonta raportoidaan.

Koronavirusepidemia on asettanut omat haasteensa myös jäteneuvontatyöhön. Moni kasvokkain tapahtuva neuvontatyö on jouduttu perumaan, siirtämään verkkoon tai muuntamaan etänä toteutettavaksi. Toimintaa pyritään kuitenkin vähitellen palauttamaan vuoden 2022 aikana aktiiviseksi asiakaskohtaamiseksi.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kilkku, vs. kaupunginjohtaja, lauri.kilkku@pori.fi

Elinvoima- ja ympäristölautakunta päättää merkitä tiedoksi vuoden 2022 jäteneuvontasuunnitelman ja vuonna 2021 toteutuneen jäteneuvonnan.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Tiedoksi

Eurajoen kunta, Harjavallan kaupunki, Kokemäen kaupunki, Merikarvian kunta, Nakkilan kunta, Pomarkun kunta, Siikaisten kunta, Ulvilan kaupunki, Porin kaupungin jätehuoltoyksikkö

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.