Sivistyslautakunta, kokous 21.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 203 Aiepöytäkirja kaupunkikumppanuudesta, Porin kaupunki ja Suomen Palloliitto ry

PRIDno-2022-3344

Valmistelija

  • Petteri Lahti, yksikön päällikkö, liikunta- ja nuorisoyksikkö, petteri.lahti@pori.fi

Perustelut

Suomen Palloliitto ry on solminut kaupunkikumppanuusaiepöytäkirjan joidenkin suomalaisten kaupunkien kanssa. Ensimmäinen aiepöytäkirja kaupunkikumppanuuden solmimiseksi allekirjoitettiin Palloliiton ja Jyväskylän välillä loppuvuodesta 2020. Tällä hetkellä aiepöytäkirjoja on allekirjoitettu Jyväskylän lisäksi ainakin Turun, Tampereen, Joensuun, Lappeenrannan ja Porvoon kanssa.

Aiepöytäkirjan tarkoituksena on tiivistää Porin kaupungin, porilaisten seurojen ja Palloliiton yhteistyötä, tukemaan tulevaisuudessa entistä vahvemmin Porin kaupungin, seurojen ja Suomen Palloliiton tavoitteiden saavuttamista. Yhtenä merkittävänä tavoitteena aiesopimuksessa on taata säännöllinen keskusteluyhteys seurojen, kaupungin ja Palloliiton välille. Kaupungin, seurojen ja Palloliiton kesken käydään jatkossa vuosittaiset keskustelut, joissa tarkastellaan aiesopimukseen kirjattuja asioita. Tavoitetasolla on kirjattu huomioita mm. kouluyhteistyöstä ja harrastamisesta koulupäivän yhteydessä, harrastamisen hinnasta,  kenttä- ja salivuokrista sekä seura-avustuksista. Keskusteluissa tarkastellaan myös syrjäytymisen ehkäisemiseen sekä kotouttamiseen liittyviä toimitoja sekä jalkapallon ja futsalin olosuhdekehitystä seurojen kasvun ja toiminnan laajenemisen mahdollistajana.  

Aiepöytäkirjaa on valmisteltu yhteistyössä Palloliiton ja Porin kaupungin kesken. Luonnos aiepöytäkirjasta liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Sivistyslautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle Porin kaupungin ja Suomen Palloliitto ry:n välisen kaupunkikumppanuusaiepöytäkirjan solmimista ehdotuksen mukaisesti.

Pöytäkirja tarkastetaan tämän asiakohdan osalta heti kokouksessa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Pöytäkirja tämän asian osalta tarkastettiin välittömästi kokouksessa.

Esteellisyys

  • Henna Kyhä

Kokouskäsittely

Merkitään, että Henna Kyhä poistui esteellisenä (yleislausekejäävi) tämän asiakohdan käsittelyn ajaksi. Kyhä on nimetty Suomen Palloliitto ry vaikuttajaryhmään.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus, Johanna Jokelainen