Elinvoima- ja ympäristölautakunta, kokous 29.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 135 Tapahtuma-avustuksen myöntäminen, Kunnon GG Rantapainit

PRIDno-2022-3172

Valmistelija

  • Eija Joensuu, eija.joensuu@pori.fi

Perustelut

Tapahtuman kuvaus
Reposaaressa järjestetään valtakunnalliset rantapainit, jotka ovat lajissaan ensimmäiset viralliset Porissa. Kelpo Gröndahlin Olympiakullasta Helsingin kisoissa tulee kuluneeksi 70 vuotta. Samalla Kelpon seura Reposaaren Kunto täyttää 90 vuotta. Turnauksessa vahvasti mukana myös Eino Grön, joka vuonna 1963 selätti hallitsevan maailmanmestarin. Turnauksen järjestävät Reposaaren Kunto ja Porin Paini-Miehet. Pyyntö turnauksen järjestämiselle on tullut Suomen Painiliitosta. Kilpailu on painiliiton ja TUL:n kilpailukalenterissa. Kilpailukutsu on julkaistu ja tapahtuman markkinointi aloitettu. Seurat ovat järjestelyjen osalta organisoituneet ja tapahtuman valmistelut ovat käynnissä. Porin Paini-Miehet vastaavat lajiasioiden toteuttamisesta ja Reposaaren Kunto olosuhteiden toteuttamisesta. TUL:n Satakunnan piiri avustaa molempia seuroja tapahtuman järjestämisessä.

Avustuksen käytön kuvaus
Tapahtumalle ei haeta rahallista, vaan toiminnallista tukea.
- Kentän kunnostus vaatii lisää hiekkaa ja tapahtumajärjestäjä toivoo Porin kaupungin toimittavan yhden Beachvolley-kentän kunnostukseen vaadittava hiekkamäärä kentälle.
- Kilpailun seurattavuuden kannalta paikka vaatii yleisölle katsomon. Tapahtumajärjestäjä toivoo, että Porin kaupunki toimittaa kilpailupaikalle siirrettävän katsomon kilpailun ajaksi.

Avustuksen perusteluita
Työryhmä katsoo, että tapahtuma lisää Reposaaren liikunta- ja kulttuuritarjontaa, lisäten siten elinvoimaisuuttakin. Mukavaa, että asukkaat ovat vahvasti mukana kilpailun järjestämisessä ja tapahtuma tuo asiakkaita paikallisille yrittäjille. Lisäksi kunnostettava kenttä parantaa liikuntapaikan käytettävyyttä myös kilpailun jälkeen. Kaupungin infran kanssa on jo keskustelu sekä hiekan kuljettamisesta alueelle että katsomon siirrosta Reposaareen. Näiden töiden arvo on noin 600 €.

Työryhmä esittääkin elinvoima- ja ympäristölautakunnalle, että hiekka alueelle kuljetetaan ja katsomo siirretään Kelpopuiston beachvolley -kentälle.

Tapahtuma-avustusta voidaan myöntää Porissa järjestettävään valtakunnalliseen, kansainväliseen tai sellaiseksi pyrkivään tai muuhun kaupungin elinvoimaa ja imagoa tukevaan tapahtumaan Järjestäjänä voi olla rekisteröitynyt yhdistys, tai yritys tai useita toimijoita yhdessä. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Jouko Hautamäki, vs. toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala, jouko.hautamaki@pori.fi

Elinvoima- ja ympäristölautakunta päättää, että hiekka alueelle kuljetetaan ja katsomo siirretään Kelpopuiston beachvolley -kentälle. Avustuksen arvo 600 €.

Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen elinvoima- ja ympäristötoimialan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Uutta avustusta ei myönnetä ennen kuin edellisen avustuksen käytöstä on raportoitu asianmukaisesti. 

Kaupunki voi teettää tapahtuma-avustuksiin liittyen vaikuttavuustutkimuksen, johon tapahtumatyöryhmä valitsee arvioitavat tapahtumat. Tapahtumajärjestäjä sitoutuu antamaan tutkimukseen tarvittavat tiedot. 

Tapahtuman peruuntuessa yhdistyksellä on velvollisuus maksaa saamansa avustus takaisin.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Tapahtuma-avustuksen hakija, Matkailu- ja markkinointiyksikkö, varainhallinta

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Porin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä. 

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti päätöksen tehneelle toimielimelle tai viranhaltijapäätöksen osalta toimielimelle, jonka alaisuudessa viranhaltija toimii.

Kirjaamon yhteystiedot:
Postiosoite:                PL 121, 28101 Pori
Käyntiosoite:              Palvelupiste Porina, Yrjönkatu 13
Sähköpostiosoite:      kirjaamo@pori.fi
Faksinumero:            (02) 634 9417
Puhelinnumero:         (02) 623 4470
Vaihde                       (02) 621 1100

Palvelupisteen aukioloajat
maanantai                 10 - 16
tiistai-torstai                8 - 16
perjantai                     8 - 15


Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:
•    päätös, johon haetaan oikaisua
•    miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
•    millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. 

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Porin kaupungin kirjaamosta.

Pöytäkirja on viety nähtäväksi yleiseen tietoverkkoon toimielimen päättämän aikataulun mukaisesti.

Asianosaiselle lähetettyyn pöytäkirjaotteeseen oikaisuvaatimusohjeineen on merkitty lähettämispäivä sekä pöytäkirjan nähtävilläolopäivä.