§ 24 Tonttijaon muutoksen 8508 hyväksyminen osaan Hyvelän (56.) kaupunginosan korttelia 21 (tontit 5-6)

Lataa 

PRIDno-2022-481

Päätöspäivämäärä

26.8.2022

Päätöksen tekijä

Apulaiskaupungingeodeetti

Päätöksen peruste

Elinvoima- ja ympäristötoimialan toimintasäännön 19 § nojalla erillisistä tonttijaoista ja tonttijaon muutoksista, sekä niistä vahvistetun taksan mukaan perittävistä maksuista päättää kaupungingeodeetti/apulaiskaupungingeodeetti.

Tonttijaon laadintaa sekä tonttijaon sisältövaatimuksia ohjaa maankäyttö- ja rakennuslain 11 luku sekä maankäyttö ja rakennusasetuksen 8 luku.

Laadittu tonttijakoehdotus sopeutuu alueen maanomistusoloihin. Sen voidaan katsoa myös soveltuvan voimassa olevaan asemakaavaan, vaikka kulku tontille 6 onkin osoitettu asemakaavasta poiketen KML:n 154 § mukaisena rasitteen nk. kirvesvarren sijaan. (MRL 79 §, 80 §)

Tonttijako on laadittava siten, että jokainen tontti rajoittuu katualueeseen ja erityisestä syystä tontti voi kuitenkin rajoittua muuhunkin yleiseen alueeseen, jonka kautta tontille on järjestettävissä ajokelpoinen yhteys. (MRA 37 §)

Edellä mainittua ei kuitenkaan sovelleta, jos tontin ajokelpoinen yhteys ja tekninen huolto voidaan järjestää tonttijaossa osoitettavana ja kiinteistötoimituksessa enintään kahta tonttia varten perustettavana rasitteena mainitussa kohdassa tarkoitetun tontin kautta. (MRA 37 §)

Tonttijakoehdotus on ollut julkisesti nähtävänä ajalla 14.-27.7.2022. (MRA 39 §) Tonttijakoehdotuksesta ei ole saatu muistutuksia.

Kuvaus

Maanomistaja WL Building Ky on hakenut erillistä tonttijakoa osaan Hyvelän (56.) kaupunginosan korttelia 21. Tonttijaolla osoitettaisiin sitovan tonttijaon mukaisina rakennuspaikkoina kaksi rakennuspaikkaa, tontit 5-6. Tonttijakoehdotus poikkeaa voimassa olevasta sitovasta tonttijaosta sekä asemakaavan ohjeellisesta tonttijaosta näkyvimmin siltä osin, että tonttijakoehdotuksen mukainen rakennuspaikka (tontti 6) ei rajoitu katuun.

Tonttijakoehdotuksessa kulku rakennuspaikalle (tontti 6), on osoitettu KML:n 154 § mukaisena rasitteena. Myös kyseistä tonttia palvelevien vesihuollon johtojen sijoitus on osoitettu tonttijakoehdotuksessa KML:n 154 § mukaisena rasitteena.

Päätös

Apulaiskaupungingeodeetti hyväksyy erillisen tonttijaon 8508 osaan Hyvelän (56.) kaupunginosan korttelia 21.

Erillisen tonttijaon laadinnan kustannuksina laskutetaan hakijalta 1000 eur. (MRL 82 §)

Allekirjoitus

Teemu Salonen, apulaiskaupungingeodeetti, elinvoima- ja ympäristötoimiala, rakennusvalvontayksikkö

Organisaatiotieto

Rakennusvalvontayksikkö