§ 27 Tonttijaon 8511 hyväksyminen osaan Koivistonluodon (20.) kaupunginosan korttelia 27

Lataa 

PRIDno-2022-892

Päätöspäivämäärä

9.9.2022

Päätöksen tekijä

Apulaiskaupungingeodeetti

Päätöksen peruste

Elinvoima-​ja ympäristötoimialan toimintasäännön 19 § nojalla erillisistä tonttijaoista ja tonttijaon muutoksista, ​sekä niistä vahvistetun taksan mukaan perittävistä maksuista päättää kaupungingeodeetti/apulaiskaupungingeodeetti.

Tonttijaon laadintaa sekä tonttijaon sisältövaatimuksia ohjaa maankäyttö- ja rakennuslain 11 luku sekä maankäyttö ja rakennusasetuksen 8 luku.

Laadittu tonttijakoehdotus sopeutuu voimassa olevaan asemakaavaan sekä kohteen maanomistusoloihin. (MRL 79 §, 80 §)

Tonttijakoehdotus on ollut julkisesti nähtävänä ajalla 14.7.-27.7.2022. (MRA 39 §)

[peitetty] ovat tehneet tonttijakoehdotuksesta yhteisen muistutuksen, jossa vastustetaan tonttijakoehdotusta ja vaaditaan vanhan tonttijaon pitämistä ennallaan. Muistutuksessa tuodaan esille Kukantien katualueen yleisen alueen kiinteistöön siirtyneitä kiinteistön osia ja katumaan korvauksia koskevia asioita sekä vaaditaan naapurikiinteistöön kohdistuvan osto-oikeuden säilyttämistä. Muistutuksessa mainitaan, että jostain selittämättömästä syystä tonttijaon laatija on liittänyt tämän alueen tonttijaon muutosehdotuksessaan viereiseen tonttiin ja kerrotaan, että Teemu Salonen olisi vieläpä on hyväksynyt tonttijaon.

Muistutuksessa viitataan tonttijakoon 6052, joka on hyväksytty 10.10.1983. Kohteeseen on kuitenkin laadittu em. tonttijaon voimaan tulon jälkeen uusi asemakaava 1331 (tullut voimaan 6.7.2000), jossa kohteeseen on osoitettu ohjeellisella tonttijaolla asemakaavaa edeltäneestä tonttijaosta ulottuvuuksiltaan poikkeavat rakennuspaikat. Kohteeseen on siis tarpeen laatia uusi tonttijako (MRL 80 §). Vuonna 1983 hyväksytyn tonttijaon 6052 puitteissa ei kohteeseen enää rakennuspaikkoja voida muodostaa. Mainitulla osto-oikeudella oletettavasti tarkoitetaan KML:n 62 § mukaista oikeutta tontin osan lunastukseen. Muistutuksessa mainittu selittämätön syy on alueelle laadittu uusi asemakaava (as 1331), joka ohjaa tonttijaon laadintaa. Vaiheessa, jossa tonttijakoehdotus on nähtävillä, ei tonttijaon hyväksymisen osalta ole luonnollisestikaan tehty päätöstä, tältä osin lienee kyse väärinymmärryksestä.

Muistutuksessa vaaditaan myös selkeää tiedottamista. Muistutuksentekijätahon ([peitetty]) kanssa on keskusteltu puhelimessa muistutuksen saapumisen jälkeen ja tonttijakoehdotuksen laadinnan taustoja on selvitetty kattavasti.

Muistutuksessa ei ole esitetty sellaista, mikä olisi esteenä tonttijaon hyväksymiselle.

Kuvaus

Maanomistaja [peitetty] on hakenut erillistä tonttijakoa osaan Koivistonluodon (20.) kaupunginosan korttelia 27. Tonttijaolla osoitettaisiin sitovan tonttijaon mukaisina rakennuspaikkoina kaksi asemakaavan mukaista rakennuspaikkaa, tontit 10-11.

Päätös

Apulaiskaupungingeodeetti päättää hyväksyä erillisen tonttijaon 8511 osaan Koivistonluodon (20.) kaupunginosan korttelia 27 (tontit 10-11).

Allekirjoitus

Teemu Salonen, apulaiskaupungingeodeetti, elinvoima- ja ympäristötoimiala, rakennusvalvontayksikkö

Organisaatiotieto

Rakennusvalvontayksikkö