Kaupunginvaltuusto, kokous 19.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 144 Osallistamisen ohjelma, valtuustoaloite, valtuutettu Viliina Välimäki (lisäpykälä)

PRIDno-2022-5133

Perustelut

Valtuutettu Viliina Välimäki jätti valtuuston kokouksessa seuraavan valtuustoaloitteen:

"Valtuustoaloite

19.9.2022

Osallistamisen ohjelma

Pori 2030 strategian ohjaavina arvoina ovat avoimuus, rakkaus ja rohkeus. Strategia haluaa lisätä kaupunkilaisten keskustelua ja vuoropuhelua, yhteisöllisyyttä, osallistumisen mahdollisuuksia ja tulevaisuuden rakentamista yhdessä. Strategian yhtenä tavoitteena on “kaikkien ikäryhmien osallistamis- ja vaikuttamismahdollisuuksien lisääminen”.

Kokemuksesta tiedämme, että osallistaminen ei aidosti onnistu, jos sitä ei vaadita tai se ei ole suunnitelmallista. Kuntalaisten osallistaminen on helppo sivuuttaa tai toteuttaa niin, ettei kysytyillä mielipiteillä ole oikeasti vaikutusta asioihin.

Siksi esitänkin, että Porissa laaditaan Osallistamisen ohjelma, joka tukee Pori 2030 strategian toteutumista ja jonka mukaan toimialat sitoutuvat toimimaan.

Viliina Välimäki

Porissa, 19.9.2022"

Ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.