Elinvoima- ja ympäristölautakunta, kokous 5.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 176 Virantoimitusvelvollisuuden muuttaminen

PRIDno-2022-5057

Valmistelija

  • Sini Setälä, palvelussuhdepäällikkö, sini.setala@pori.fi

Perustelut

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annetun lain mukainen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuu siirtyy kunnilta ja kuntayhtymiltä hyvinvointialueille 1.1.2023. Sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen toimeenpanosta ja sitä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta annetussa laissa (161/2001, voimaanpanolaki) on määritetty kunnista ja kuntayhtymistä Satakunnan hyvinvointialueelle siirtyvä henkilöstö.

Voimaanpanolain 18 §:n 1 momentin mukaan sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimen tehtävien ja tehtäviä hoitavan henkilöstön siirto kunnista ja kuntayhtymistä hyvinvointialueelle sekä hyvinvointiyhtymään katsotaan liikkeenluovutukseksi. Liikkeenluovutukseksi katsotaan myös kunnan tai kuntayhtymän palveluksessa olevien opiskeluhuollon psykologien ja kuraattoreiden siirtyminen hyvinvointialueelle ja hyvinvointiyhtymään. Saman pykälän 2 momentin mukaan liikkeenluovutukseksi katsotaan myös kunnan 1 momentissa tarkoitettujen tehtävien tukitehtävien ja tehtäviä hoitavan henkilöstön siirrot, jos tehtävää hoitavan henkilön tosiasiallisista tehtävistä vähintään puolet on 1 momentissa tarkoitettujen tehtävien tukitehtäviä.

Kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain (304/2003) 23 §:n mukaan toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen ottamisesta päättävä kunnan tai hyvinvointialueen viranomainen voi varattuaan viranhaltijalle tilaisuuden tulla kuulluksi päättää, että viranhaltijan virantoimitusvelvollisuutta muutetaan, jos toiminnan uudelleen järjestely tai muu perusteltu syy sitä edellyttää.

[peitetty], [peitetty], [peitetty], [peitetty] ja [peitetty] työskentelevät tällä hetkellä määräaikaisella virkamääräyksellä 30.6.2023 asti työllisyysasiantuntijana työllisyyspalveluissa. Heillä kaikilla on toistaiseksi voimassa oleva A-palvelussuhde sosiaaliohjaajana. Sosiaaliohjaajat tekevät TYP-asiantuntijan tehtäviä. Lainsäädännön mukaan TYP-toimintamallin sote-asiantuntijat siirtyvät hyvinvointialueille. Sosiaaliohjaajien työtehtäviin on kuulunut myös kuntouttavan työtoiminnan ohjaustyötä, joka siirtyy 1.1.2023 lukien hyvinvointialueen tehtäväksi.

Hyvinvointialueen aloittamisen ja sen edellyttämien toiminnan uudelleen järjestelyjen myötä [peitetty], [peitetty], [peitetty], [peitetty] ja [peitetty]virantoimitusvelvollisuutta tulee muuttaa 1.1.2023 lukien siten, että he siirtyvät hyvinvointialueelle sosiaaliohjaajan tehtävässä. [peitetty], [peitetty], [peitetty], [peitetty] ja [peitetty] virantoimitusvelvollisuutta tulee muuttaa 1.1.2023 lukien siten, että ne sisältävät sosiaaliohjaajan tehtäviä. Virantoimitusvelvollisuuden muuttaminen edellä mainitulla tavalla merkitsee olennaista muutosta tehtävissä ja aiheuttaa siten muutoksen myös palkkaukseen. [peitetty], [peitetty], [peitetty], [peitetty] ja [peitetty] tehtäväkohtainen palkka 1.1.2023 lukien on sote-sopimuksen hinnoittelun 02SOS050 B-korin mukainen.

[peitetty], [peitetty] ja [peitetty] on kuultu virantoimitusvelvollisuuden muuttamisesta 27.6.2022. [peitetty] ja [peitetty]on kuultu virantoimitusvelvollisuuden muuttamisesta 29.6.2022. Kaikki ovat kuulemistilaisuuksissa antaneet suostumuksensa virantoimitusvelvollisuuden muuttamiseen edellä kuvatulla tavalla. Asiaa on käsitelty myös yhteistoimintaneuvotteluissa, jotka ovat päättyneet 1.9.2022.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jouko Hautamäki, vs. toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala, jouko.hautamaki@pori.fi

Elinvoima- ja ympäristölautakunta muuttaa työllisyysasiantuntija [peitetty], [peitetty], [peitetty], [peitetty] ja [peitetty] virantoimitusvelvollisuutta siten, että he toimivat 1.1.2023 lukien sosiaaliohjaajina. Heidän virkanimikkeensä ja palkkansa muutetaan tämän mukaisesti erillisellä henkilöstöjohtajan päätöksellä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Asianosaiset, työllisyyspäällikkö, Sini Setälä, Susanna Ahven

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Porin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä. 

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti päätöksen tehneelle toimielimelle tai viranhaltijapäätöksen osalta toimielimelle, jonka alaisuudessa viranhaltija toimii.

Kirjaamon yhteystiedot:
Postiosoite:                PL 121, 28101 Pori
Käyntiosoite:              Palvelupiste Porina, Yrjönkatu 13
Sähköpostiosoite:      kirjaamo@pori.fi
Faksinumero:            (02) 634 9417
Puhelinnumero:         (02) 623 4470
Vaihde                       (02) 621 1100

Palvelupisteen aukioloajat
maanantai                 10 - 16
tiistai-torstai                8 - 16
perjantai                     8 - 15


Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:
•    päätös, johon haetaan oikaisua
•    miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
•    millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. 

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Porin kaupungin kirjaamosta.

Pöytäkirja on viety nähtäväksi yleiseen tietoverkkoon toimielimen päättämän aikataulun mukaisesti.

Asianosaiselle lähetettyyn pöytäkirjaotteeseen oikaisuvaatimusohjeineen on merkitty lähettämispäivä sekä pöytäkirjan nähtävilläolopäivä.