§ 29 Tonttijaon muutoksen 8479 hyväksyminen osaan Ruosniemen 51. kaupunginosan korttelia 5

Lataa 

PRIDno-2021-1469

Päätöspäivämäärä

22.11.2022

Päätöksen tekijä

Apulaiskaupungingeodeetti

Päätöksen peruste

Elinvoima- ja ympäristötoimialan toimintasäännön 19 § nojalla erillisistä tonttijaoista ja tonttijaon muutoksista, sekä niistä vahvistetun taksan mukaan perittävistä maksuista päättää kaupungingeodeetti/apulaiskaupungingeodeetti.

Tonttijaon laadintaa sekä tonttijaon sisältövaatimuksia ohjaa maankäyttö- ja rakennuslain 11 luku sekä maankäyttö ja rakennusasetuksen 8 luku.

Laadittu tonttijakoehdotus sopeutuu alueen maanomistusoloihin. (MRL 79 §, 80 §) Tonttijakoehdotuksen mukaisten rakennuspaikkojen pinta-ala ja rakennusoikeus soveltuvat asemakaavan mukaiseen maankäyttöön (PK) eli pienteollisuusrakentamiseen.

Koska kaikki asianomaiset ovat tonttijakoehdotuksen kirjallisesti hyväksyneet, ei ehdotuksen asettaminen nähtäville ole tarpeen. (MRA 39 §)

Kuvaus

[peitetty] ovat hakeneet erillistä tonttijakoa osaan Ruosniemen 51. kaupunginosan korttelia 5. Erillisellä tonttijaolla muutettaisiin nykyistä sitovaa tonttijakoa ja osoitettaisiin kiinteistö [peitetty] yhdeksi rakennuspaikaksi. Muutoksella olisi vaikutuksia myös muihin korttelin rakennuspaikkoihin. Hakijat ovat tonttijakoprosessin aikana neuvotelleet kiinteistön [peitetty] omistajan kanssa ja esittävät vaihtoehtoa, jossa kortteliin osoitettaisiin kolme likimain saman suuruista sitovan tonttijaon mukaista rakennuspaikkaa asemakaavan ohjeellisesta tonttijaosta sekä nykyisestä sitovasta tonttijaosta poiketen (tontit 5-7).

Korttelin asemakaavan mukainen käyttötarkoitus on pienteollisuuskortteli tai korttelinosa pienteollisuutta varten (PK). Tonttijakoehdotuksen mukaisten rakennuspaikkojen koko tulisi olemaan noin 2000-2200 neliömetriä.

Hakija on ilmoittanut, että ajatuksissa on ollut "perustaa pienimuotoista yritystoimintaa ja rakentaa pienteollisuuteen sopivaa rakennusta tontille".

Päätös

Apulaiskaupungingeodeetti hyväksyy erillisen tonttijaon 8479 osaan Ruosniemen 51. kaupunginosan korttelia 5 (tontit 5-7)

Erillisen tonttijaon laadinnan kustannuksina laskutetaan hakijalta 1110 eur. (MRL 82 §)

Allekirjoitus

Teemu Salonen, apulaiskaupungingeodeetti, elinvoima- ja ympäristötoimiala, rakennusvalvontayksikkö

Organisaatiotieto

Rakennusvalvontayksikkö