Sivistyslautakunta, kokous 13.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 297 Päiväkodinjohtajan virantoimitusvelvollisuuden muuttaminen

PRIDno-2022-6674

Valmistelija

  • Taru Smolander, Palvelusuhdepäälikkö, taru.smolander@pori.fi

Perustelut

Kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain (304/2003) 23 §:n mukaan toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen ottamisesta päättävä kunnan tai hyvinvointialueen viranomainen voi varattuaan viranhaltijalle tilaisuuden tulla kuulluksi päättää, että viranhaltijan virantoimitusvelvollisuutta muutetaan, jos toiminnan uudelleenjärjestely tai muu perusteltu syy sitä edellyttää.

Päiväkodinjohtaja [peitetty] virantoimitusvelvollisuus nähdään perustelluksi muuttaa siten, että [peitetty] poistuu päiväkoti Leppäkertun johtajuus ja tilalle tulee Opetus- ja kulttuuriministeriön Arviointi varhaiskasvatuksessa -hankkeen projektijohtajuus. Muutoksen yhteydessä [peitetty] kuitenkin säilyy päiväkoti Pikkurepun johtajuus. Päiväkoti Leppäkertun johtajuus siirretään vastaavasti varajohtaja [peitetty] 31.7.2023 asti. Leppäkertun johtajuuden järjestämistä loppuvuoden ajalle pohditaan keväällä 2023.

Virantoimitusvelvollisuuden muuttamisen taustalla on päiväkoti Leppäkertun työyhteisön jo pidempään jatkunut kuormittava tilanne. Sekä työyhteisön että esihenkilön terveellisen ja turvallisen työympäristön varmistamiseksi työnantaja reagoi tilanteeseen siirtämällä päiväkodin johtajuuden varajohtajalle määräajaksi. [peitetty] on ilmaissut olevansa tyytyväinen ratkaisuun.

Sivistystoimialan toimintasäännön 22 §:n mukaan virantoimitusvelvollisuuden muuttamisesta päättää sivistyslautakunta. Virantoimitusvelvollisuus muutetaan aikavälille 1.1.2023-31.12.2023.

Ehdotus

Esittelijä

  • Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Lautakunta päättää muuttaa päiväkodinjohtaja [peitetty] virantoimitusvelvollisuutta siten, että häneltä poistuu päiväkoti Leppäkertun johtajuus ja tilalle tulee Opetus- ja 
kulttuuriministeriön Arviointi varhaiskasvatuksessa -hankkeen projektijohtajuus. Lautakunta toteaa edelleen, että päiväkoti Leppäkertun johtajuus siirretään varajohtaja [peitetty] 31.7.2023 asti ja valtuuttaa varhaiskasvatuksen yksikön päällikön antamaan erilliset viranhoitomääräykset asianosaisille.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Asianosaiset, yksikön päällikkö [peitetty], palvelussuhdepäällikkö [peitetty]