Elinvoima- ja ympäristölautakunta, kokous 26.1.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 11 Tapahtuma-avustuksen myöntäminen, AGM 2022

PRIDno-2022-237

Valmistelija

  • Eija Joensuu, eija.joensuu@pori.fi

Perustelut

Tapahtuman kuvaus
Tapahtuma on Round Table Suomi Finlnad ry:n (RTSF) ja Ladies Circle Suomi Finland ry:n (LCSF) toiminnan sääntömääräinen vuosikokous ja samalla yhdistysten toiminnan vuosittainen päätapahtuma. AGM tulee sanoista Annual General Meeting ja AGM kokoaa suomen kaikki Round Table ja Ladies Circle -klubit yhteen valtakunnalliseen tapahtumaan, johon saapuu myös kansainvälisiä kutsuvieraita. 

Toiminnan yleiskuvaus: Round Table on kansainvälinen nuorten miesten järjestö. Kehitämme jäseniämme aktiivisiksi, vastuuntuntoisiksi ja palvelualttiiksi kansalaisiksi. Kansainvälinen motto Adopt –Adapt – Improve on meillä Suomen RT:ssä eli Round Table Suomi Finlandissa Omaksu – Suvaitse –Kehity. Kokoamme yhteen 18–40-vuotiaita ammattialansa päteviä edustajia oppimaan sekä innostamaan ja haastamaan toisiaan. Laajennamme jäsentemme näköpiiriä heidän oman alansa ja seurustelupiirinsä ulkopuolelle ja siten saatamme heidät keskinäiseen yhteistyöhön ja ystävyyteen. Jaamme asiat avoimesti luottamuksella, ja autamme toisiamme toimimaan positiivisesti kotona, töissä ja yhteiskunnassa. RoundTable- eli RT-klubit kokoontuvat paikallisesti ja säännöllisesti. Yhdessä muodostamme aktiivisten nuortenmiesten verkoston. Ladies Circle -toiminta noudattaa Round Table -toiminnan kanssa samaa kuvausta ja sen jäsenet ovat naisia, kun taas Round Table jäsenet ovat miehiä.

Avustuksen käytön kuvaus
Avustus käytettäisiin porilaisten tilojen tilavuokriin ja Poriin saapuvien vieraiden kuljetuksiin eri tapahtumapaikoille porilaisen kuljetusyrityksen toimesta liitteenä olevan kustannuslaskelman mukaisesti. Tapahtuman rahoitus tulee kokonaisuudessaan osallistujien maksamista rekisteröitymismaksuista, sekä tästä haettavasta avustuksesta. Avustus mahdollistaisi alhaisemman rekisteröitymismaksun ja houkuttelisi siten enemmän osallistujia Poriin.

Päätöksen perusteluita
Tapahtuma-avustustyöryhmä näkee AGM 2022 -tapahtuman erittäin positiivisena tapahtumana joita kaupunki tarvitsee. Hyvänä pidetään mm sitä, että tapahtuma levittäytyy laajalle alueelle Porissa. Kokoukset pidetään sekä Porin keskustassa että Yyterissä ja iltagaala Isomäki Areenalla. Retkiä järjestetään mm ruukkialueelle Noormarkkuun jolloin kävijä saa hyvän kuvan Porin parhaista paloista matkailullisestikin. Tapahtuma täyttää myös majoitusliikkeitä mukavasti. Tapahtuman ajankohta tukee tapahtumien tiekartan tavoitetta saada tapahtumia myös kuuman kesäkauden ulkopuolelle.

Tapahtumatyöryhmä kuitenkin haluaa myös tuoda esille, tasa-arvoisuuden ollessa RT- ja LC -toiminnan yksi erikseen mainituista kulmakivistä, että järjestön toimintakäytännöt ehkä kaipaavat päivittämistä tasa-arvon suhteen. 

Round Table 12 Pori ry on hakenut tapahtuma-avustusta 19.-22.5.2022 järjestettävälle AGM 2022 -tapahtumalle yhteensä 16591 euroa. 

Työryhmä esittää elinvoima- ja ympäristölautakunnalle, että tapahtuman järjestäjälle maksetaan tapahtuma-avustusta 10000 € hakusumman ollessa 16591 € hakemuksen täyttäessä tapahtuma-avustuksille määritellyt kriteerit.

Ehdotus

Esittelijä

  • Riikka Jokiainen, yksikön päällikkö, ympäristö- ja terveysvalvonta, riikka.jokiainen@pori.fi

Tapahtuma-avustusta voidaan myöntää Porissa järjestettävään valtakunnalliseen, kansainväliseen tai sellaiseksi pyrkivään tai muuhun kaupungin elinvoimaa ja imagoa tukevaan tapahtumaan. Järjestäjänä voi olla yhdistys, yritys, yhteisö tai useita toimijoita yhdessä.

Elinvoima- ja ympäristölautakunta päättää myöntää AMG 2022 -tapahtumalle tapahtuma-avustusta 10 000 € hakusumman ollessa 16 591 € hakemuksen täyttäessä tapahtuma-avustuksille määritellyt kriteerit.

Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen elinvoima -ja ympäristölautakunnan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Uutta avustusta ei myönnetä ennen kuin edellisen avustuksen käytöstä on raportoitu asianmukaisesti. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Esteellisyys

  • Lauri Kilkku, yleislausekejäävi

Kokouskäsittely

Lauri Kilkku (yleislausekejäävi, läheinen osallistunut tapahtuman valmisteluun) poistui esteellisenä kokouksesta tämän asiakohdan käsittelyn ajaksi.

Esittelijänä tämän asiakohdan ajan toimi Riikka Jokiainen.

Riikka Jokiainen poistui kokouksesta tämän asiakohdan käsittelyn jälkeen klo 18.24.

Tiedoksi

Tapahtuma-avustuksen hakija, matkailu- ja markkinointiyksikkö, varainhallinta

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Oikeus oikaisuvaatimuksen tekemiseen

Päätökseen tyytymätön voi tehdä oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa, sekä Porin kaupungin jäsen.

Päätöksen tiedoksianto ja oikaisuvaatimusaika

Valtuuston, kunnanhallituksen ja lautakunnan sekä kuntayhtymän kuntalain 58 §:n 1 momentissa tarkoitetun toimielimen pöytäkirja tai viranhaltijapäätös siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaamisesta. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua pöytäkirjanotteen lähettämisestä kirjeellä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai kolmantena päivänä pöytäkirjaotteen lähettämisestä asianomaisen suostumuksella sähköisenä viestinä. Kunnan jäsenen ja kuntalain 137 §:n 2 momentissa tarkoitetun kunnan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Oikaisuvaatimuksen sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti päätöksen tehneelle toimielimelle tai viranhaltijapäätöksen osalta toimielimelle, jonka alaisuudessa viranhaltija toimii. Oikaisuvaatimuskirjelmässä on ilmoitettava päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu, sekä se, millaista oikaisua vaaditaan ja millä perusteilla sitä vaaditaan.

Oikaisuvaatimuskirjelmä on allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimuksen käsittelemiseksi kirjelmässä on ilmoitettava vaatimuksen tekijän nimi ja postiosoite, johon asiaa koskevat ilmoitukset vaatimuksen tekijälle voidaan toimittaa.

Oikaisuvaatimuksen perille toimittaminen

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa osoitteeseen:

Porin kaupungin kirjaamo
PL 121
28101 PORI

Käyntiosoite:   Palvelupiste Porina, Yrjönkatu 13 (maanantai 10-16, tiistai-torstai 8-16, perjantai 8-15)
Vaihde:           (02) 621 1100
Kirjaamo:        (02) 623 4470
Faksi:             (02) 634 9417
Sähköposti:     kirjaamo@pori.fi