Elinvoima- ja ympäristölautakunta, kokous 14.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 226 Strateginen tapahtumakumppanuussopimus, Porin päivä

PRIDno-2022-6570

Valmistelija

  • Tiina J Lehtonen, tiina.j.lehtonen@pori.fi

Perustelut

Pori haluaa tukea strategisesti tärkeitä tapahtumia, joilla on suuri merkitys porilaisten hyvinvointiin ja kaupungin elinvoimaan, ja jotka ovat juurtuneet kaupunkiin ja edustavat vahvasti porilaisuutta. Kaupungin strateginen kumppani on suurtapahtuma, joka luo vahvaa brändimielikuvaa aktiivisesta ja kiinnostavasta Porista, ja on porilaisten ja matkailijoiden näkökulmasta vetovoimainen ja vakiintunut suurtapahtuma.

Strateginen tapahtumakumppanuus nojaa vahvasti myös Porin kaupungin strategiaan ja kumppanuudessa huomioidaan porilaiset arvot: Avoimuus, rakkaus ja rohkeus. Tavoitteena kumppanuuksissa on vahvistaa Porin elinvoimaisuutta ja vetovoimaisuutta. Tavoitteena on, että strategisen tapahtumakumppanin vuosittain järjestämä tapahtuma voi hyvin ja tarjoaa elämyksiä kaupunkilaisille ja matkailijoille myös tulevaisuudessa.

Porin kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 27.6.2022 että Porin kaupungin strategisia tapahtumakumppaneita ovat jatkossa Pori Jazz, Porispere ja Porin päivä. Lisäksi strategiset tapahtumakumppanuudet hyväksyttiin osaksi kaupungin avustuskokonaisuutta. Samalla kaupunginhallitus päätti, että strategiset tapahtumakumppanuussopimukset tuodaan elinvoima- ja ympäristölautakuntaan päätettäväksi.

Porin kaupungin matkailu- ja markkinointiyksikkö on laatinut yhteistyössä Pori-Seura ry:n kanssa strategisen tapahtumakumppanuussopimuksen tulevaisuuden yhteistyölle Porin päivä -tapahtuman osalta. Kaupungin osalta strategisesta tapahtumakumppanuusyhteistyöstä vastaa matkailu- ja markkinointiyksikkö.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jouko Hautamäki, vs. toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala, jouko.hautamaki@pori.fi

Lautakunta päättää hyväksyä Porin kaupungin ja Pori-Seura ry:n välisen strategisen tapahtumakumppanuussopimuksen Porin päivä -tapahtumasta. Lisäksi lautakunta valtuuttaa vs. toimialajohtajan allekirjoittamaan yhteistyösopimus kaupungin puolesta.

Päätös

Esittelijä päätti poistaa asian pois esityslistalta.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.