Vammaisneuvosto, kokous 2.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 9 Kaupunkikehitysryhmän lausuntopyyntö Porin keskustan liikenneverkkosuunnitelmasta

PRIDno-2023-369

Perustelut

Porin Kaupunkikehitysryhmä pyytää vammaisneuvostolta lausuntoa tai kirjallista kommentointia Porin keskustan liikenneverkkosuunnitelmasta 3.2.2023 mennessä. 

Liikenneverkkosuunnitelman esittely ja tarkempi selostus aineistoineen on verkkosivustolla:
https://www.pori.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaupunkikehitys/kaupunkikeskusta/liikenneverkkosuunnittelu/

Työn tausta:

Porin keskustan liikenneverkkosuunnitelma on osa keskustan kehittämisen kärkihanketta ja se tarkentaa Porin tie- ​ja katuverkkosuunnitelmaa 2040 keskustan osalta. Tarkoituksena on määrittää kaikkien liikennemuotojen tavoiteverkot ja laatia suunnitelma pitkän aikajänteen ohjenuoraksi katujen tarkempaa suunnittelua varten.

Työ aloitettiin vuonna 2020 määrittelemällä tavoitteet, jotka kaupunginhallitus hyväksyi 19.4.2021. Työn aikana on suoritettu laajoja ja monipuolisia vuorovaikutusmenettelyjä, työpajoja ja suunnittelutapaamisia toimijoiden ja sidosryhmien kesken, esittelytilaisuuksia kuntalaisille ja päätöksentekijöille sekä kyselyitä.

Keskustan liikenneverkkosuunnitelmassa on esitetty ehdotus moottoriajoneuvo- ja pyöräliikenteen sekä jalankulun tärkeimmistä väylistä, kiinnittäen huomiota liikenteen sujuvuuteen, turvallisuuteen, keskustan saavutettavuuteen sekä katujen ja alueiden viihtyisyyteen.

 

Ehdotus

Vammaisneuvosto hyväksyy lausuntotyöryhmän valmisteleman ja kokouksessa esiteltävän lausunnon. 

Vammaisneuvosto päättää tarkastaa pöytäkirjan tämän asiakohdan osalta välittömästi kokouksessa. 

Päätös

Vammaisneuvosto valtuutti lausuntotyöryhmän toimittamaan lausunnon annettuun määräaikaan mennessä. Annettu lausunto tuodaan tiedoksi seuraavaan kokoukseen.

Tiedoksi

Yhdyskuntasuunnittelija 

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.