Vammaisneuvosto, kokous 20.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 29 Vammaisneuvoston toimintasääntö

PRIDno-2021-1299

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Vammaisneuvostolla ei ole voimassa olevaa toimintasääntöä. Työ toimintasäännön laatimiseksi on alkanut vuonna 2021, mutta valmistelutyötä ei ole saatu päätökseen. 

Ehdotus

Vammaisneuvosto päättää aloittaa toimintasääntöluonnoksen valmistelun. 

Päätös

Vammaisneuvosto päätti, että työryhmä valmistelee toimintasäännöstä pohjaehdotuksen, jota käsitellään neuvoston seuraavassa kokouksessa. Työryhmässä mukana ovat Lauri Levo, Tiina Rinne, Pekka Wahlroos, Pertti Kärkkäinen ja Alina Isoviita. 

Vammaisneuvosto päätti, että Kati Karinharju valmistelee esteettömien kokouskäytäntöjen ohjeen, joka liitetään toimintasääntöön. 

Kokouskäsittely

Merkitään, että Kati Karinharju saapui kokoukseen tämän asiakohdan käsittelyn aikana kello 13.13. 

Perustelut

Vammaisneuvostolla ei ole voimassa olevaa toimintasääntöä. Työ toimintasäännön laatimiseksi on alkanut vuonna 2021, mutta valmistelutyötä ei ole saatu päätökseen. Kokouksessaan 22.3.2023 vammaisneuvosto päätti valtuuttaa työryhmän valmistelemaan toimintasääntöluonnoksen käsiteltäväksi neuvoston seuraavaan kokoukseen. 

Ehdotus

Vammaisneuvosto päättää esittää työryhmän valmistelman toimintasäännön kaupunginhallitukselle hyväksyttäväksi. 

Päätös

Vammaisneuvosto päätti lisätä toimintasääntöön seuraavan kirjauksen: ”Vammaisneuvosto ei käsittele yksityisen henkilön asioita tai viranomaispäätöksiä. ”

Vammaisneuvosto päätti poistaa toimintasäännön kohdan, jonka mukaan kaupunginhallituksen edustajilla ei ole äänioikeutta neuvoston kokouksissa. Vammaisneuvosto päätti kirjata toimintasäännön § 4 seuraavan: ”Vammaisneuvostoon kuuluu kaksitoista (12) varsinaista jäsentä varajäsenineen. Varsinaiset jäsenet ovat vammaisneuvoston jäsenjärjestöjen kahdeksan (8) edustajaa, yhteistyötahon valitsema asiantuntijajäsen, sekä kaupunginhallituksen vammaisneuvostoon nimeämät kolme (3) edustajaa.”

Vammaisneuvosto päätti, että toimintasääntöön tehdään nämä muutokset, jonka jälkeen vammaisneuvosto esittää toimintasäännön kaupunginhallitukselle hyväksyttäväksi.

Vammaisneuvosto päätti hyväksyä työryhmän valmisteleman vaalijärjestyksen.

Kati Karinharjun valmistelema esteettömien kokouskäytäntöjen ohje käsitellään seuraavassa kokouksessa.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.