§ 47 Polttoaineen kylmäjakeluaseman vuokrasopimuksen ehtojen tarkistaminen, Neste Markkinointi Oy

Lataa 

PRIDno-2023-1676

Päätöspäivämäärä

5.6.2023

Päätöksen tekijä

Tonttipäällikkö

Päätöksen peruste

Vuokrasopimuksen ehtoja on tarpeen tarkistaa vastaamaan kaupungin yleisiä vuokrasopimusehtoja.

Toimivallan peruste:

Teknisen toimialan toimintasäännön 5 §:n nojalla tonttipäällikkö päättää enintään 100.000 euron arvoisten kiinteistöjen luovuttamisesta tilapäiseen käyttöön enintään kymmeneksi vuodeksi tai enintään yhden vuoden irtisanomisajalla toistaiseksi.

Kuvaus

Kaupunki on ostanut yksityiseltä maanomistajalta 30.5.2022 tehdyllä kiinteistökaupalla Seppola -nimisen tilan 609-430-50-17. Maakaupan yhteydessä alueella ollut rasitustodistukselta ilmenevä huoltoaseman pitoa varten perustettu vuokraoikeus Neste Markkinointi Oy:n kanssa siirtyi kaupungille. Vuokra-alueella oleva polttoaineen kylmäjakeluasema sijaitsee tällä hetkellä asemakaavoittamattomalla alueella. Alueella on kuitenkin vireillä ehdotusvaiheessa oleva Tiiliruukin eritasoliittymän muutosasemakaava 609 1726, jonka vaikutusalueella vuokra-alue sijaitsee, ja jolla tutkitaan mm. Tiiliruukin eritasoliittymän vaatimaa tilavarausta. Vuokralaisen toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus jatkuu viisi vuotta kerrallaan ellei sitä irtisanota yhtä vuotta ennen vuokrakauden päättymistä. Vuokranantaja ja vuokralainen ovat yhdessä todenneet tarpeen selkiyttää ja tarkistaa voimassa olevan vuokrasopimuksen ehtoja muun ohella pienentämällä vuokra-aluetta rajautumaan vuokralaisella tosiasiallisesti käytössä olevaan jakeluaseman piha-alueeseen, jolle kaupunki on antanut alueyksikkötunnuksen 609-430-17-50-0-4. Kun alueen asemakaava on tullut hyväksytyksi, vuokrasopimusta on tarkoitus tarkistaa uudelleen vastaamaan uutta asemakaavaa ja sen mukaan laadittavaa tonttijakoa. Tässä yhteydessä muodostettavan huoltoasematontin arvosta hankitaan ulkopuolinen asiantuntija-arvio ja vuokra päivitetään vastaamaan tontin markkinahintaa.

Päätös

Päätän, että Neste Markkinointi Oy:llä Seppola -nimisestä tilasta 609-430-50-17 vuokralla olevan huoltoasemakäyttöön vuokratun alueen vuokrasopimuksen ehdot tarkistetaan oheisen sopimusluonnoksen mukaisiksi. Sopimus jatkuu keskeytyksettä ja se on voimassa toistaiseksi molemminpuolisin kahdentoista (12) kuukauden irtisanomisehdoin.

Allekirjoitus

Elisa Laine, tonttipäällikkö, tekninen toimiala, infrajohtaminen

Organisaatiotieto

Infrayksikkö