§ 14 Hankintapäätös, Porin lukio, SmartWay kaapelikanava, ylioppilaskirjoitukset

Lataa 

PRIDno-2023-2238

Päätöspäivämäärä

7.6.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, ICT-yksikkö

Päätöksen peruste

Porin lukiolla on ollut alusta lähtien käytössä lattiaverkkokaapelointi. Nykyinen kaapelointi on tullut elinkaarensa päähän ja tulee uudistaa, jotta saamme edelleen toimivan ja luotettavan järjestelmän käyttöön. Olemme kehittäneet yhdessä toimittajan (Finnsat)  kanssa laitetta, johon yhdistetään tietoverkkokaapelit ja sähköt. Tällaista ei ole ennen ollut markkinoilla. Kevään 2023 ylioppilaskirjoituksissa edellä mainittua laitetta käytetiin ja käyttökokemukset olivat erittäin hyvät. Nyt on tarpeen hankkia 30 kpl lisää AV-Box4, jolloin voidaan kattaa koko salin kapasiteetti 160 paikkaan. Kyseiset laitteet nopeuttavat verkon rakentamista ja ovat nopeampia kuin nykyinen järjestelmä.

Elinvoima- ja ympäristötoimialan toimintasäännön mukaan ICT-yksikön päälliköllä on valtuudet päättää hankinnoista 100 000 € saakka.

Kuvaus

Sähköiset ylioppilaskirjoitukset tulevat uudistumaan tulevaisuudessa. Uudistus tulee tapahtumaan aikaisintaan vuonna 2025, jolloin pyritään pääsemään eroon USB-Abitti tikuista.

Uudistus ei tule koskemaan verkkoympäristöä. Ylioppilaskokeet tehdään edelleen suljetuissa tiloissa ja ei avonaisessa tietoverkossa. Langaton verkko ei tule kysymykseen, koska siinä on paljon riskejä ja joka tapauksessa silloinkin pitää olla valmius kohtuullisessa ajassa langallisen tietoverkon rakentamiseen.

 

Päätös

Hankitaan Finnsatin kautta 30 kpl AV-Box4. Hankinnan kustannus 10 500 € (alv 0 %).

Hankinta maksetaan ICT-yksikön varaamista investointirahoista.

Allekirjoitus

Ilkka Manninen, ICT-yksikön vt. päällikkö, Elinvoima- ja ympäristötoimiala, ICT-yksikkö

Organisaatiotieto

ICT-yksikkö