§ 55 Päätös tapahtuma-avustuksen myöntämisestä, Iame Series Finland Porin osakilpailu 2023

Lataa 

PRIDno-2023-1906

Päätöspäivämäärä

2.6.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Päätöksen peruste
Iame Series Finland Porin osakilpailu 2023 -tapahtumalle

1000-5000 euroa
* Tapahtuma on eettisesti hyväksyttävä ja noudattaa Suomen lakia
* Tapahtuma toteuttaa kaupunkistrategian porilaisia arvoja; avoimuus, rakkaus, rohkeus
* Tapahtuma tukee Tapahtumien tiekartan tavoitteita.
* Tapahtuma tukee kaupunkilaisten hyvinvointia.
* Tapahtuma vahvistaa kaupungin vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta.
* Tapahtuma vaikuttaa positiivisesti alueen imagoon ja tuo kaupungille näkyvyyttä paikallisesti ja/tai valtakunnallisesti. 

Porin Formula Karting Kerho ry on hakenut tapahtuma-avustusta Iame Series Finland Porin osakilpailu 2023 -tapahtumalle 2666 €.
Tapahtuma-avustuksia arvioiva työryhmä ehdottaa tapahtumajärjestäjälle maksettavan tapahtuma-avustusta  1916 €
 

Kuvaus

Tapahtuman kuvaus
Porin FK-Kerho ry on perustettu vuonna 1979 ja kerho eniten kartingkilpailuita Suomessa järjestänyt seura. Porissa on kerhon perustamisesta lähtien ajettu kotimaisen kartingkauden aloittavat ja lopettavat kilpailut; Kevätpäräys sekä Syyspäräys. Teknisesti haastavaa Porin kartingrataa, Pori Circuitia, pidetään kuljettajien keskuudessa suuressa arvossa ympäri Suomen. Radan profiili kuuluu kolmen parhaan radan joukkoon Suomessa. Porissa ovat kilpailleet mm. Formula 1 -sarjan kirkkaimmat suomalaiset tähdet Kimi Räikkönen, Heikki Kovalainen, Mika Salo, Valtteri Bottas sekä monia muita suomalaisia rata- ja ralliautoilun nykyisiä ja entisiä ammattilaisia. Kaudella 2023 Porin Iame Series Finland -osakilpailu on sarjan toinen osakilpailu ja paikalle odotetaan lähes 150 kuljettajaa sarjan yli 220 kuljettajasta. Kaikki kuljettajat ajavat erilliset kilpailut sekä lauantaina että sunnuntaina. Harjoitteluun varattu kilpailuviikon torstai sekä perjantai ja Pori Circuitille alkaa saapumaan kilpailuviikonloppuna teameja sekä kuljettajia jo keskiviikkona. Kilpailuita edeltävillä viikoilla kuljettajia sekä teameja saapuu harjoittelemaan Pori Circuitille Iame Series Finland -osakilpailuita varten ympäri Suomea. Iame Series on kansainvälinen kartingin merkkisarja.
Lisätietoa sarjasta: https://www.iameseriesnortherneurope.com/finlandTapahtuman kuvaus


Avustuksen käytön kuvaus
Ambulanssi 1850€
Viranomaislupa 66€
Kilpailunjärjestäjien ja talkoolaisten lounaat 5€ kpl, 150 kpl, 750€
Kilpailun järjestämiskustannukset ovat nousseet viime vuodesta yleisen taloustilanteen johdosta. Porin FK-kerho hankkii kilpailuihin ensiluokkaisen ambulanssipalvelun, joka on erikoistunut moottoriurheiluun, jotta tapahtuman turvallisuus on paremmalla tasolla, kuin AKK:n sekä kartingin lajisääntöjen määrittelemä minimivaatimus. Lisäksi huomattava kuluerä kilpailuissa on järjestäjien sekä talkoolaisten lounaat. Kilpailuun järjestämiseen osallistuu eri kartingseurojen jäseniä ympäri Suomen sekä paikallisten urheiluseurojen jäseniä. Porin FK-kerholle on tärkeää kerhon brändin rakentaminen ja tähän liittyy vahvasti se, että Porissa kaikille kilpailuun osallistuville on tarjolla terveellinen, laadukas ja maistuva lounas; tästä on tullut erityistä kiitosta viimeisten kausien aikana.

Päätös

Päätän myöntää Pori Formula Karting Kehro ry:n Iame Series Finland Porin osakilpailu 2023 - tapahtumalle 1916 € hakemuksen täyttäessä tapahtuma-avustukselle määritellyt kriteerit.
Tapahtuma-ajankohta 15.-18.6.2023.

Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen elinvoima- ja ympäristötoimialan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Uutta avustusta ei myönnetä ennen kuin edellisen avustuksen käytöstä on raportoitu asianmukaisesti.

Tapahtuman peruuntuessa avustusta saaneella taholla on velvollisuus maksaa saamansa avustus takaisin.

 

Allekirjoitus

Etunimi Sukunimi, titteli, toimiala, yksikkö

Organisaatiotieto

Matkailu- ja markkinointiyksikkö