§ 15 Hankintapäätös koskien matkailun tiedolla johtamisen järjestelmää, Bizlenz

Lataa 

PRIDno-2023-2181

Päätöspäivämäärä

12.6.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, ICT-yksikkö

Päätöksen peruste

Porin kaupungin matkailu- ja markkinointiyksikön tiedolla johtamiseen tarpeen perusteella BizLenz-järjestelmä tarjoaa tähän erittäin hyvän kokonaisuuden ja vähentää huomattavasti käsityötä. Järjestelmän hankintasopimus on toistaiseksi voimassa oleva ja kokonaisuuden hankintahinta neljälle vuodelle on 30 818 € (Alv 0 %). Hinta sisältää lisenssit, rajapinnat, käyttöönotot sekä excel-taulukoiden siirtojen suunnittelun ja toteutuksen.

Elinvoima- ja ympäristötoimialan toimintasäännön mukaan ICT-yksikön päälliköllä on valtuudet päättää hankinnoista 100 000 € saakka.

Kuvaus

Porin kaupungin matkailu- ja markkinointiyksiköllä on tarve kehittää tiedolla johtamista. Tavoitteena on, että sen sijaan, että tietoa kerätään eri excel-taulukoihin tai ruutuvihkoihin, saataisiin käyttöön sähköinen työkalu, joka kerää eri rajapintojen kautta tietoa eri lähteistä yhteen alustaan. Työkalun avulla voidaan hyödyntää tehokkaammin saatavilla olevaa tietoa oikea-aikaisen viestinnän, päätöksenteon ja vaikuttavuuden tueksi.

Porin kaupungin matkailu- ja markkinointiyksikkö on ollut mukana Visit Finlandin vetämässä hankkeessa, jossa on käytetty BisLenz-järjestelmää. Järjestelmän käyttökokemukset ovat olleet hyvät.  Kyseistä järjestelmää käyttää esimerkiksi suurista kaupungeista Espoo, Helsinki ja Tampere. Helsingin matkailu on kehittänyt yhdessä BizLenzin kanssa omien tarpeidensa pohjalta kokonaisuuden ja käyttää nykyisin BizLenziä tiedolla johtamisensa pääalustana.

BisLenzistä löytyy nykyisin muun muassa seuraavat ominaisuudet:

-          Markkinointi- ja somedata yhteen alustaan

-          Verkkokauppojen myyntidata yhteiseen raportointialustaan

-          Usean verkkosivuston datan hallinta samasta paikasta

-          Excel-muotoisten datojen tuonti keskitettyyn alustaan

-          Tapahtumien vaikuttavuuskyselyiden toteuttaminen

-          Alueen kumppaniyritysten datan hallinta

-          Majoitustilastot osana koontiraportteja

Päätös

Päätän, että hankintaan BisLenz-järjestelmä. Järjestelmän hankinta maksetaan ICT:n TA23 digirahasta.

Allekirjoitus

Ilkka Manninen, ICT-yksikön vt. päällikkö, Elinvoima- ja ympäristötoimiala, ICT-yksikkö

Organisaatiotieto

ICT-yksikkö