§ 49 Toimintatonnin myöntäminen kevättapahtuma

Lataa 

PRIDno-2022-7004

Päätöspäivämäärä

10.6.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, liikunta- ja nuorisoyksikkö

Päätöksen peruste

Porin kaupungin avustusperiaatteet hyväksyttiin kaupunginhallituksessa 28.9.2020 § 501. Uusin päivitys avustusperiaatteisiin on tehty kaupunginhallituksessa 19.12.2022 § 775. Kaupungin myöntämillä avustuksilla tuetaan toimintaa, joka tähtää kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen.

Toimintatonnien arviointiryhmä toteaa, että hakemus ei täytä avustusperiaatteisiin kirjattuja yleisiä avustuksen myöntämisen kriteerejä. Toimintatonniavustusta ei myönnetä yhdistyksen tai seuran perustoimintaan. Arviointiryhmä esittää, että Toimintatonnia ei myönnetä.

Avustusperiaatteiden (KH 19.12.2022 § 775) mukaan Toimintatonnit myönnetään vapaa-ajan lautakunnan alaisen viranhaltijan päätöksellä. 

Kuvaus

Kalaholman ala-asteen vanhempainyhdistys ry hakee 16.5.2023 saapuneella avustushakemuksella Toimintatonnia 500€ kevättapahtuman järjestämiseen. 

Tapahtuma järjestetään Kalaholman koulun pihassa ja se on avoin kaikille. Tapahtumassa on kahvio, pomppulinna, keppihevosrata, lisäksi lapset pääsevät piirtelemään katuliiduilla. Paikalla on erilaisia toimintapisteitä ilmapalloja ja onnenpyörää, kasvinvaihtoa, tietoa ruokahävikistä ja kompostoinnista sekä liikunnallista tekemistä. Mahdollisuus myös pihakirppikseen. 

Yhteisöllisellä tapahtumalla lisätään asukkaiden kesken sosiaalista kanssakäymistä, jolla on positiivisia vaikutuksia henkiseen hyvinvointiin. Lisäksi toiminnalliset pisteet tarjoavat liikunnallista tekemistä. 

Kustannuksia syntyy pomppulinnan vuokrasta, kahvion tarvikkeista yms. 

Päätös

Toimintatonnia ei myönnetä.

Allekirjoitus

Petteri Lahti, yksikön päällikkö, sivistystoimiala, liikunta- ja nuorisoyksikkö

Organisaatiotieto

Strategia- ja hyvinvointiyksikkö