§ 68 Hankeavustuksen myöntäminen, Porin Sininauha ry

Lataa 

PRIDno-2022-7006

Päätöspäivämäärä

14.6.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Porin kaupungin avustusperiaatteiden (KH 28.9.2020 § 501, päivitetty KH 19.12.2022 § 775) mukaan yhdistys voi hakea kaupungilta 1–3 vuotta kestävän kehittämishankkeen omarahoitusosuutta tai kuntaosuutta, kun hankkeen päärahoitus tulee joltain muulta rahoittajalta. Edellytyksenä myöntämiselle on, että hanke edesauttaa kaupungin strategian ja ohjelmien toteutusta. Kaupungin avustuksella voidaan kattaa omarahoitusosuus, joka on korkeintaan 30 % hankkeen kokonaiskustannuksista.

Korkeintaan vuoden pituisten hankkeiden avustamisesta päättää elinvoima- ja ympäristötoimialan toimialajohtaja hankintavaltuuksien ja talousarviossa myönnetyn määrärahan puitteissa.

Porin Sininauhan etsivä nuorisotyöntekijä- hanke tukee Pori 2030 -strategian osaavan Porin ja hyvinvoivan Porin sekä vastuullisuuden tavoitteita.

Kuvaus

Porin Sininauhan etsivän nuorisotyön toiminnan tavoitteena on tavoittaa, tukea sekä ohjata palvelujen piiriin heikoimmassa asemassa porilaisia nuoria sekä asunnottomia tai asunnon
menettämisen vaarassa olevia nuoria. Etsivä toimii aktiivisesti paikallisissa verkostoissa ja tekee tiivistä yhteistyötä Porin kaupungin nuorisopalveluiden, ohjaamon sekä muiden etsivien kanssa.

Porin Sininauha ry hake Porin kaupungilta hankeavustusta 11000 euroa Porin Sininauhan etsivä nuorisotyöntekijä -hankkeelle ajalle 1.1. 2023 - 31.12. 2023. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 42000 euroa, josta kaupungilta haettavan avustuksen määrä on 11000 euroa hankkeen omarahoitusosuuteen. Haettavan avustuksen osuus kokonaiskustannuksista on 26%. 

Porin kaupungin liikunta- ja nuorisoyksikön lausunto:

Porin kaupungin liikunta- ja nuorisoyksikkö puoltaa Porin Sininauha ry:n etsivään nuorisotyöhön kohdennettavaa hankeavustusta. Koronapandemian myötä tarve nuoria kohtaaviin aikuisiin on erityisen korostunut ja kolmannen sektorin toiminta täydentää Porin kaupungin nuorille kohdennettujen palveluiden tarjontaa. Sininauha ry tunnetaan Porissa luotettavana toimijana, joka tuo merkittävän panoksen porilaisten hyvinvointia edistäviin palveluihin. Etsivän nuorisotyön panos kohdentuu erityisesti vielä ns. heikommassa asemassa olevien nuorten palveluihin. 

Oikea-aikaisella palvelulla voi olla ratkaiseva vaikutus nuoren elämään, eikä pienenevistä ikäluokista ei ole hukattavissa yhtään nuorta. Nuoriin liittyy saman aikaisesti kaksi haastetta; he ovat erityisen haasteellinen kohderyhmä tavoittaa ja samanaikaisesti heidän palvelutarpeensa on kasvanut. Koronapandemia on lisännyt osaltaan kohtaavan työn tarvetta nuorten keskuudessa. Pandemian väistyessä nuorten tuen ja avun tarve ei kuitenkaan heti vähene, vaan suoraan nuorille kohdentuvat palvelut tulevat olemaan erittäin tärkeitä myös jatkossa. Nuorten kasvaneen syrjäytymisen vähentäminen on tärkeä tavoite, jonka edistämiseen tarvitaan kaupunkia ja kolmatta sektoria yhdessä. 

Etsivä nuorisotyö tavoittaa nuoria, jotka ovat muiden viranomaisten näkökulmasta tavoittamattomissa. Etsivää nuorisotyötä tekevien ammattilaisten erityisosaamisen avulla tavoitetaan nuoria takaisin palveluiden pariin. Etsivät nuorisotyöntekijät edistävät nuorten osallisuutta yhteiskunnassa ja antavat tarvittavaa tukea nuorelle tämän asioiden hoitamiseen. Pirstaloituneessa palveluverkostossa asioiminen sekä tarvittavien ja oikea-aikaisten palveluiden saaminen on usein liian vaikeaa haastavassa tilanteessa olevalle nuorelle. Porin Sininauhan etsivällä nuorisotyöntekijällä on myös merkittävä rooli Ohjaamo Porin verkostossa toimivana ammattilaisena. Tämä rooli osana Ohjaamon monilaista työskentelyä on vahvistunut entisestään vuoden 2022 aikana. 

 

Päätös

Päätän myöntää Porin Sininauhan etsivä nuorisotyöntekijä -hankkeen omarahoitusosuuteen hankeavustusta 11000 euroa ajalle 1.1.2023 – 31.12.2023.

Avustus maksetaan Elinkeinotoiminnan ostopalvelut -kustannuspaikalta 14117403 tililtä 47550.

Hankeavustuksen saajan tulee noudattaa Porin kaupungin avustusperiaatteita (KH 28.9.2020 § 501, päivitetty KH 19.12.2022 § 775). Avustusperiaatteiden mukaisesti avustus voidaan periä takaisin kokonaan tai osittain, mikäli osoittautuu, ettei avustusta käytetä ehtojen mukaisesti. Hankkeen keskeytyessä yhdistyksellä on velvollisuus maksaa saamansa hankeavustus takaisin siltä osin, kun hanke jää toteutumatta. Avustuksen saaja on velvollinen raportoimaan avustuksen käytöstä ja hankkeen tuloksista viipymättä hankkeen päätyttyä sekä hanketta toteutettaessa tuomaan esiin kaupungin osallistumisen rahoitukseen. Raportointi tapahtuu päärahoittajan raportointivelvoitteen mukaisesti.

Allekirjoitus

Jouko Hautamäki, vs. toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Kasvupalvelut- ja kaupunkisuunnitteluyksikkö