§ 23 Liikennevalojen ohjaus- ja valvontajärjestelmän hankinta

Lataa 

PRIDno-2022-2964

Päätöspäivämäärä

13.6.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, tekninen toimiala

Päätöksen peruste

Normivalaistus Oy:n tarjous täytti tarjouspyynnön kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset.

Kokonaistaloudelliset valintakriteerit

Halvin hinta

Liite

Tarjouspyyntö

Teknisen toimialan toimintasäännön 2§:n nojalla Teknisen toimialan toimialajohtaja päättää suunnittelu-, urakka-, hankinta- ja palvelusopimukset, joiden arvo on enintään 500 000 euroa.

Kuvaus

Porin kaupungin infrayksikkö on hankkimassa uutta liikennevalojen ohjaus- ja valvontajärjestelmää. Nykyisellään käytössä on kolme eri järjestelmää, joista kaksi on elinkaarensa lopussa eikä näin ollen mahdollista uusien älyliikenteessä vaadittavien toimintojen käyttöä (esimerkiksi HALI järjestelmä). Kaikki Porin kaupungin liikennevalot liitetään kyseiseen järjestelmään kuin myös huoltosopimuksen alaiset ELY-keskuksen liikennevalot. Fintraffic Tie on lupautunut maksamaan kojekohtaisen toteutuneen kustannuksen ELY-keskuksen omistamista liikennevaloista.

Hankinta on kansallisen kynnysarvon ylittävä, hankinnan ennakoitu arvo sopimuskaudella on noin 60 000-90 000 €. Hankinta toteutettiin avoimella menettelyllä ja tarjouspyyntö julkaistiin Tarjouspalvelu.fi/Pori –portaalin kautta Hilmassa 3.10.2022. Tarjousaika päättyi 21.10.2022 klo 12.00. Tarjouskilpailun valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus. Osatarjouksia ei sallittu.

Määräaikaan mennessä tarjouksen antoivat: Normivalaistus Oy, SWARCO Finland Oy ja Tekniikka-Tuominen Oy.

Sopimuskausi on 48 kuukautta ja se alkaa, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu.

Kelpoisuusvertailun perusteella todettiin, että Normivalaistus Oy:n ja SWARCO Finland Oy:n tarjoukset täyttivät kelpoisuusvaatimukset. Tekniikka-Tuominen Oy:n tarjous hylättiin tarjouspyyntöä vastaamattomana seuraavin perustein:

-Liite 7 Toimittajan vähimmäisvaatimukset: liitteen vähimmäisvaatimuksen kohdan ”hanke on toteutettu Suomessa” vaatimus ei täyty.

Halvimman tarjouksen antoi SWARCO Finland Oy. 

Tarjouskilpailun perusteella infrayksikön päällikkö teki päätöksen (7.11.2022 §2), että liikennevalojen ohjaus- ja valvontajärjestelmä hankitaan Swarco Finland Oy:ltä. Tarjoajilla oli asianosaisina oikeus saada tieto tarjousvertailusta. 

Kilpailutuksen voittaneen Swarco Finland Oy:n kanssa tehtiin 3.3.2023 hankintasopimus, joka irtisanottiin Porin kaupungin toimesta 1.6.2023 sopimusrikkomuksen vuoksi.  Porin kaupunki on tämän jälkeen neuvotellut tarjouskilpailussa toiseksi edullisimman tarjouksen jättäneen Normivalaistus Oy:n kanssa. Normivalaistus Oy on kirjallisesti ilmoittanut, että heidän tarjouskilpailussa 21.10.2022 jättämänsä tarjous on voimassa 9.9.2023 asti ja että järjestelmä on toimitettuna ja käyttöönotettuna tilaajalla 22.9.2023 mennessä.  

 

 

 

 

 

Päätös

Päätän edellä mainituin kokonaistaloudellisin perustein, että liikennevalojen ohjaus- ja valvontajärjestelmä hankitaan Normivalaistus Oy:ltä.

Allekirjoitus

Markku Koppelomäki, teknisen toimialan toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Infrayksikkö