§ 52 Pellon korvauskelpoisuuden luovutus

Lataa 

PRIDno-2023-2314

Päätöspäivämäärä

16.6.2023

Päätöksen tekijä

Tonttipäällikkö

Päätöksen peruste

Päätöksen peruste:

Porin kaupungilla kaavanmukaiseen rakentamiseen on poistunut vuonna 2023 peltolohko, joka täyttää kysyjän edellytykset, ja jonka korvauskelpoisuudelle kaupungilla itsellään ei ole tarvetta. Kyseisen peltolohkon korvauskelpoisuus on mahdollista siirtää 15.6.2023 mennessä, mutta ei enää myöhemmin, sillä myöhemmin siirron edellytykset eivät enää täyty.

Jotta peltojen korvauskelpoisuudet tulevat hyödynnettyä tehokkaasti, on sekä Porin kaupungin että alueen maatalousyrittäjien edun mukaista, että kaupunki luovuttaa mahdollisuuksien mukaan ylimääräiset korvauskelpoisuudet niitä tarvitseville aktiiviviljelijöille. Vastaavia kyselyitä muilta tahoilta ei ole kaupungille toistaiseksi tullut, joten kaupunki voi luovuttaa kysyjälle hänen tarvitsemansa pellon korvauskelpoisuudet.

Toimivallan peruste: ​​​Teknisen toimialan toimintasäännön 5 §:n nojalla tonttipäällikkö päättää kaupungille tarpeettomien tilatukioikeuksien myynnistä.

Kuvaus

Kuvaus:

[peitetty] on tiedustellut Porin kaupungilta mahdollisuutta ostaa pellon korvauskelpoisuutta maatalouskäytöstä kaavanmukaiseen rakentamiseen vuonna 2023 poistuneilta kaupungin omistamilta pelloilta. Korvauskelpoisuus on edellytys useiden eri maataloustukien myöntämiseksi, ja tietyille peltolohkoille ainoa keino saada pelto korvauskelpoiseksi, on siirtää korvauskelpoisuus toiselta korvauskelpoiselta peltolohkolta.

[peitetty] on ilmoittanut olevansa halukas ostamaan korvauskelpoisuutta 2,53 hehtaarin peltoalalle, luovutushinnan ollessa AB-tukialueen luonnonhaittakorvauksen ja ympäristökorvauksen peltokasvien tilakohtaisen korvauksen yhteenlaskettu yhden vuoden arvo, joka on vuonna 2023 yhteensä 262 euroa/hehtaari + arvonlisävero 24 %.

Päätös

Päätän, että Porin kaupunki luovuttaa [peitetty] pellon korvauskelpoisuutta 2,53 hehtaarin määrän luovutushinnan ollessa 663 euroa + arvonlisävero 24 % (159,12 euroa).

Allekirjoitus

Elisa Laine, tonttipäällikkö, tekninen toimiala, infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö