§ 20 Tonttijaon muutoksen 8498 hyväksyminen osalle Karjarannan 21. kaupunginosan korttelia 55 (tontit 2-3)

Lataa 

PRIDno-2021-4520

Päätöspäivämäärä

28.6.2023

Päätöksen tekijä

Apulaiskaupungingeodeetti

Päätöksen peruste

Elinvoima- ja ympäristötoimialan toimintasäännön 19 § nojalla erillisistä tonttijaoista ja tonttijaon muutoksista, sekä niistä vahvistetun taksan mukaan perittävistä maksuista päättää kaupungingeodeetti/apulaiskaupungingeodeetti.

Tonttijaon laadintaa sekä tonttijaon sisältövaatimuksia ohjaa maankäyttö- ja rakennuslain 11 luku sekä maankäyttö ja rakennusasetuksen 8 luku.

Koska kaikki asianomaiset ovat tonttijakoehdotuksen kirjallisesti hyväksyneet, ei ehdotuksen asettaminen nähtäville ole tarpeen. (MRA 39 §)

Erillisen tonttijaon laadinnan taksan mukaiset kustannukset ovat 1000 eur.

Kuvaus

Maanomistaja Porin kaupunki on hakenut erillistä tonttijakoa osaan Karjarannan 21. kaupunginosan korttelia 55. Erillisellä tonttijaolla osoitettaisiin asemakaavan ohjeellisen ja voimassa olevan sitovan tonttijaon mukaisen rakennuspaikan sijaan 2 sitovan tonttijaon mukaista rakennuspaikkaa (tontit 2-3).

Tonttijakoehdotuksen mukaisella rakennuspaikalla (tontti 2) on maalämpökaivo, joka sijoittuu alle 7,5 m päähän tonttijakoehdotuksen mukaisesta rakennuspaikan rajasta. Näin voidaan rakennusjärjestyksen puitteissa kuitenkin toimia naapurin suostumuksella. Nykyisen tonttijaon mukainen rakennuspaikka (tontti 1) ja siten myös tonttijakoehdotuksessa osoitetut rakennuspaikat (tontit 2-3) ovat  Porin kaupungin omistuksessa sekä yhden vuokramiestahon hallinnassa. Tontin 1 omistaja sekä haltija ovat hyväksyneet tonttijakoehdotuksen.

Päätös

Apulaiskaupungingeodeetti hyväksyy erillisen tonttijaon 8498 osaan Karjarannan 21. kaupunginosan korttelia 55 (tontit 2-3).

Tonttijako määrätään tulemaan voimaan ennen kuin päätös on saanut lainvoiman. (MRL 202 §)

Allekirjoitus

Teemu Salonen, apulaiskaupungingeodeetti, elinvoima- ja ympäristötoimiala, rakennusvalvontayksikkö

Organisaatiotieto

Rakennusvalvontayksikkö