§ 24 Tien nimeäminen, Ropellitie 158

Lataa 

PRIDno-2023-2182

Päätöspäivämäärä

30.6.2023

Päätöksen tekijä

Apulaiskaupungingeodeetti

Päätöksen peruste

Elinvoima- ja ympäristötoimialan toimintasäännön 19 § nojalla haja-asutusalueen teiden nimeäminen ja tapahtuu apulaiskaupungingeodeetin viranhaltijapäätöksellä.

Valmistelun yhteydessä ei ole suoritettu erillistä kuulemista,koska kyseisen tien varrella ei ole asutusta ja osoitekohteet sijoittuvat Porin kaupungin omistamille kiinteistöille.

Maankäyttö- ja rakennusasetuksen 84 §:n mukaan rakennuksen omistajan tulee asettaa kadulta, muulta liikenneväylältä ja tontin sisäiseltä liikennealueelta näkyvään paikkaan rakennuksen ja porrashuoneen tunnusta ilmaiseva numero tai kirjain sen mukaan kuin kunta on asiasta päättänyt. Osoitemerkinnän tulee opastaa myös hälytys- ja huoltoajoa sekä muuta liikennöimistä kiinteistölle.

Rakennusvalvontayksikkö päivittää tiedot rakennus- ja huoneistorekisteriin ja ilmoittaa osoitteenmuutoksen päätösotteesta ilmi käyville tahoille. Rakennuksen/muun osoitekohteen omistajan on itse ilmoitettava vuokralaisille, yrityksille ja As. Oy:n osakkaille tms. tahoille osoitteen muutoksesta.

Päätöksen osoitenumerointi perustuu nykyisiin kulkujärjestelyihin eikä sen johdosta muodostu tai lakkaa kulku-/tieoikeuksia. Päätöksellä ei muutoinkaan ole vaikutusta kiinteistöjen kulkuoikeuksiin, mahdolliseen tiekuntaorganisaatioon tai tien kunnossapitokustannusten ositteluun.

Kuvaus

Oosinselän tuulivoimahankkeen rakennuspaikkojen liittymien rakentamisen myötä on syntynyt tarve korjata alueen osoitteistoa. Näsäviisaantie on nimetty apulaiskaupungingeodeetin viranhaltijapäätöksellä 18.05.2021 § 26. Kulut rakennuspaikoille ovat kuitenkin alueen rakentumisen myötä osin muuttuneet. Tällä päätöksellä vahvistetaan Näsäviisaantien sijainnin muutos osoitejärjestelmässä tielle, joka johtaa Ropellitieltä Eurajoen kunnan rajalle. Samassa yhteydessa Ropellitien osoitenumerointi päivitetään vastaamaan nykyisiä liittymiä ja Porin kaupungissa käytössä olevia osoitenumeroinnin periaatteita.

Asian valmistelun yhteydessä ollaan oltu yhteydessä Eurajoen Kuntaan. Tällä pätöksellä nimetään tie ja suoritetaan osoitenumerointi siltä osin kuin tie ja osoitekohteet sijaitsevat Porin kaupungin alueella.

Päätös

Apulaiskaupungingeodeetti päättää Ropellitien osoitenumeroinnin oheisen liitekartan mukaisesti ja päättää nimetä liitekartan mukaisen tien Näsäviisaantieksi. Samassa yhteydessä Näsäviisaantie osoitenimenä poistuu vanhasta sijainnistaan Porin kaupungin alueella.

Päätös tulee voimaan 21.8.2023 ja on siihen mennessä oltava säädösten mukaisesti merkittynä kiinteistöllä.

Allekirjoitus

Teemu Salonen, apulaiskaupungingeodeetti, elinvoima- ja ympäristötoimiala, rakennusvalvontayksikkö

Organisaatiotieto

Rakennusvalvontayksikkö