§ 27 Jaakontie pysäköintikielto

Lataa 

PRIDno-2023-66

Päätöspäivämäärä

6.7.2023

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Teknisen toimialan toimintasäännön 5 §:n nojalla liikenneinsinööri päättää liikenteenohjauslaitteiden asettamisesta ja liikennejärjestelyistä katualueella pois lukien alueelliset yleissuunnitelmat, laajat liikenteelliset kokonaisuudet sekä pysäköinnin maksullisuuteen liittyvät liikennemerkkijärjestelyt.

Kuvaus

Porin kaupungille on tehty aloite pysäköintikieltoalueen laajentamisesta Jaakontiellä. Aloitteessa todetaan seuraavaa:

Pysäköinti on ollut ikuisuusongelma Tiilimäellä, erityisesti koska kadut ovat kapeita ja pensasaitojen ympäröiminä lumien auraaminen talvisin ei onnistu katujen sivuille. Yhtenä ratkaisuna on ollut pysäköinnin kieltäminen Jaakontien oikeassa laidassa Lentoasemantieltä katsottuna. Jostain syystä pysäköintikielto kuitenkin puuttuu osasta Jaakontietä. Tämä aiheuttaa vaaratilanteita Jaakontien mutkassa. Käytössä on käytännössä vain yksi kaista, kun tien molemmin puolin on pysäköitynä autoja. Lisäksi näkyvyyttä mutkan taakse ei ole, koska pensasaita estää näkyvyyden, joten vastaan tulevat tulevat yllätyksenä. Erityisesti aloitteen tekijä on huolissaan alueen lapsista, jotka kulkevat Jaakontietä kävellen ja pyörällä. Talvisin Jaakontien mutkassa ei ole tilaa väistää mihinkään, jolloin yhteentörmäys kävelijän/pyöräilijän kanssa on edellä mainituista tekijöistä johtuen käytännössä vain ajan kysymys. Aloitteen tekijä pyytää, että Jaakontielle laajennetaan pysäköintikieltoa mutkan toiselle puolelle niin, että Jaakontien sairaalan puoleinen laita on kokonaisuudessaan pysäköintikieltoaluetta.

Infrajohtaminen on tutkinut aloitteen ja pitää ehdotusta perusteltuna. Infrajohtaminen on laatinut periaatekuvan pysäköintikiellon laajentamisesta Jaakontiellä.

Päätös

Päätän, että pysäköintikieltoa Jaakontiellä laajennetaan liitteenä olevan periaatekuvan mukaisesti.

Allekirjoitus

Eija Riihimäki, liikenneinsinööri, Tekninen toimiala, Infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö